Sabahlar olmasın: Bir Zeki Demirkubuz maratonu

Sinemaseverlere müjde: Zeki Demirkubuz maratonu geliyor. 9 Aralık'ta İzmir, Ankara ve İstanbul'daki çeşitli sinema salonlarında yönetmenin 'Masumiyet', 'Kader' ve 'Hayat' filmleri arka arkaya gösterilecek.

Kültür Sanat 30 Kasım 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
'Hayat'(2023), 'Kader'(2006) ve 'Masumiyet' (1997)

Zeki Demirkubuz’un ‘Kor’ sonrası sekiz yıl süren sessizliğini bozduğu filmi ‘Hayat’ filminin vizyona girmesine günler kala sinemaseverleri bir Zeki Demirkubuz maratonu bekliyor.

Yönetmenin en sevilen filmlerinden  ‘Masumiyet’,’Kader’ ve sonrasında merakla beklenen filmi ‘Hayat’ın gösterimleri arka arkaya gerçekleşecek. İzmir, Ankara ve İstanbullular, 9 Aralık Cumartesi günü gece 12’de başlayıp sabaha kadar sürecek filmleri izleyecek. İzmir’de Karaca Sineması, Ankara’da Büyülü Fener Kızılay Sineması, İstanbul’da ise Biletinial Torun Center, City’s Nişantaşı, Kadıköy Sineması ve Caddebostan CKM Sineması etkinliğe ev sahipliği yapacak.

‘Masumiyet’ten ‘Kader’e bir zaman yolculuğu

Demirkubuz’un 1997 yılında ismini geniş kitlelere duyurmasına vesilen olan  ‘Masumiyet’, 11. Altın Koza Film Festivali’nde En İyi Film ödülü dahil olmak üzere dört ödül almıştı. Kadrosunda Derya Alabora, Haluk Bilginer ve Güven Kıraç’ın yer aldığı film, seks işçisi Uğur, ona saplantılı derecede aşık olan bir adam olan Bekir, annesinin hamileyken yediği dayaktan dolayı sağır ve dilsiz doğan Çilem ve hapisten yeni çıkmış amaçsız biri olan Yusuf ‘un kesişen hayatlarını anlatıyor.

Vildan Atasever ve Ufuk Bayraktar’ın başrollerini paylaştığı ‘Kader’ vizyona girdiğinde ise takvimler 2006 yılını gösteriyordu. Film, Antalya ve İstanbul film festivallerinde En İyi Film seçilmişti. Çekimleri İzmir ve Kars’ta gerçekleşen film, ‘Masumiyet’teki efsaneleşen monologtan hareketle Uğur ve Bekir’in geçmişlerini anlatıyor.

Miray Daner ‘Hayat’ filminde Hicran rolünde.

‘Hayat’ geliyor

‘Hayat’ın başrollerinde Miray Daner, Burak Dakak, Doğu Demirkol, Umut Kurt ve Melis Birkan yer alıyor. Film, Türkiye prömiyerini Filmekimi kapsamında 20 Ekim tarihinde yapmıştı. Zorla nişanlandırılmak istenen Hicran’ın (Miray Daner) kaçış ve sonrasında yaşadığı hikayeyi anlatan filmin resmi vizyon tarihi ise 15 Aralık.

Zeki Demirkubuz maratonunun bilet fiyatları, sinema salonuna bağlı olarak 240-400 TL arasında değişiyor. Filmleri izlemek isteyen bir genç de  sosyal medya hesabından yönetmen Demirkubuz’u etiketleyerek “Abi şu Kader-Masumiyet-Hayat gecesi niye 350 TL? Öğrenciyim zor geliyor ama gitmek de istiyorum” dedi. Son günlerde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarla gündemde olan Demirkubuz ise geçen hafta filmleri için boykot çağrısı yapan Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan’a da gönderme yaparak seyirciye bir öneri verdi. Bir rivayete göre ‘Masumiyet’ ve ‘Kader’in korsan da çok izlendiği söylenir. Demirkubuz  bu söylentiye de selam gönderdi:

“Şimdi ne diyeyim Ali kardeş? O zaman Kader ve Masumiyet’e korsandan devam, ‘Hayat’ da yakında düşer zaten. Düşmezse İsmail den link istersin, ne yapayım başka?”

📌Zeki Demirkubuz maratonuna katılmak isteyenler etkinlik için biletleri buradan alabilir. 

Zeki Demirkubuz'dan 'Hayat'ın başrolü Miray Daner'e övgüZeki Demirkubuz’dan ‘Hayat’ın başrolü Miray Daner’e övgü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.