Galatasaray ‘Gümrük’ten geçiyor, derbiye firesiz gidiyor

Galatasaray, zor anlar yaşadığı Karagümrük maçını Kerem Aktürkoğlu'nun attığı golle 1-0 kazandı. Sarı kırmızılı takım, Fenerbahçe derbisine ameliyat olan Sergio Oliveira hariç tüm kadro gidecek.

Spor 20 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Kerem Aktürkoğlu, Kaleci Emre'den dönen topu tamamlayarak Galatasaray'a üç puan getirdi.

Teknik direktör Okan Buruk, Kopenhag karşılaşmasının 11’ine göre Fatih Karagümrük karşısında altı değişikliğe gitti. Sarı kırmızılıların hocası, Kopenhag deplasmanında oynayan Muslera, Sanchez, Angelino, Kaan Ayhan, Tete ve Zaha yoktu. Sarı kart cezalısı Muslera’nın yokluğunda kaleyi Günay Güvenç’e emanet eden Okan Buruk, Nelsson, Barış Alper Yılmaz, Kerem Demirbay, Ziyech ve Mertens’i sahaya sürmüştü. Antrenmanda göğüs kasında kopma oluşan ve geçtiğimiz günlerde ameliyat edilen Sergio Oliveira da kadroda bulunmuyordu. Galatasaray’ın tek endişesi sarı kart sınırındaki Sacha Boey’in hafta sonu oynanacak Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düşmemesiydi.

Şota ilk maçına çıktı, Feghouli Galatasaray’a karşı siftah yaptı

Karagümrük’te Sofiane Feghouli, Galatasaray maçıyla birlikte eski takımına karşı ilk kez forma giydi. 33 yaşındaki Cezayirli futbolcu, 2022-2023 sezonu başında Galatasaray ile olan sözleşmesi bitmiş ve serbest kalmıştı. Bir süre takım bulamayan Feghouli, Karagümrük ile 1.5 yıllığına sözleşme imzalamıştı. Alparslan Erdem ile yollarını ayıran Karagümrük, geçtiğimiz hafta takımın başına Şota Arveladze’yi getirdi. 50 yaşındaki teknik direktör, Galatasaray karışılaşmasıyla ilk kez takımının başında resmi bir maça çıktı. Gürcü hoca, daha önce Türkiye’de Kayserispor, Kasımpaşa ve Trabzonspor’u çalıştırmıştı. Karagümrük, Galatasaray karşısına iki sakat ve üç kart cezalısı olmak üzere toplamda beş eksikle çıktı. Ligin 15’inci haftasında oynanan Antalyaspor karşılaşmasında forma giyen file bekçisi Dituro ile Sturaro, Galatasaray mücadelesinde sakatlıkları sebebiyle forma giymedi. Ceccherini, Shukurov ve Güven Yalçın ise sarı kart cezası nedeniyle kadroda değildi.

Oldu da bitti... Galatasaray kısa yol tuşuna bastıOldu da bitti… Galatasaray kısa yol tuşuna bastı

Maça Galatasaray atak başladı. 9’da Mertens’in sağdan ortasında penaltı noktası önündeki Kerem Aktürkoğlu’nun vurduğu top auta çıktı. 13’te Ziyech ceza sahası dışı sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topu doğrudan kaleye gönderdi. Kaleci Emre’nin güçlükle önlediği meşin yuvarlağı savunma uzaklaştırdı. Bu dakikadan sonra Karagümrük’te karı kalede gözükmeye başladı. 15’te soldan ceza sahasına giren Can Keleş’in dar açıdan sert şutunda, kaleci Günay topu güçlükle kornere çeldi. 34’te Rohden’in uzaktan sert şutunda top az farkla yandan auta gitti.

Kerem aktüroğlu bu sezon sekizinci golünü attı.

Kerem Aktürkoğlu, kaleci Emre’nin hatasını affetmedi

41’de Galatasaray öne geçti. Kerem Demirbay’ın uzaktan sert şutunda kaleci Emre Bilgin, üzerine gelen topu sektirdi. Pozisyonu takip eden Kerem Aktürkoğlu’nun topu ağlara göndermeyi başardı. Mücadelenin devre arasına sarı-kırmızılı ekip 1-0 önde girdi. Karşılaşmada Galatasaray’ın golünü atan Kerem Aktürkoğlu, bu sezon resmi maçlarda sekizinci kez ağları havalandırdı. Kerem Aktürkoğlu, sarı-kırmızılı forma altında daha önce Süper Lig’de 4, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde de 3 olmak üzere toplam yedi kez gol atmıştı.

Kanarya'yı Kayseri'de Batsman uçurduKanarya’yı Kayseri’de Batsman uçurdu

Karagümrük penaltı bekledi

Maçın en tartışılan pozisyonu 55’te meydana geldi. Gelişen Karagümrük atağında ortalanan topu kaleci Güray topu elinden kaçırdı. Mendes ceza alanı içinde yerde kalırken Karagümrük oyuncuları uzun süre pozisyona penaltı itirazı yaptı. VAR’da bulunan Özgür Yankaya’dan uyarı gelmeyince hakem Tugay Kaan Numanoğlu oyunu devam ettirdi. 64’te Abdülkerim’in uzun mesafeli pasına hareketlenen Ziyech, sağ kanatta topu kontrol ettikten sonra ceza sahasına girdi. Açısı daralan Faslı futbolcu, pasını daha uygun durumdaki Bakambu’ya aktardı. Bu oyuncunun bekletmeden vuruşunda top az farkla auta çıktı. 75’te Boey’un sağdan ortasında top penaltı noktası gerisindeki Kerem Aktürkoğlu’na geldi. Bu oyuncunun uygun durumdaki vuruşunda savunmaya çarpan meşin yuvarlak kornere gitti.

76’da gelişen konuk takım atağında Paoletti’nin ara pasıyla ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Can Keleş’in müsait pozisyondaki vuruşunu Günay Güvenç çıkarmayı başardı. 83’te Ndombele’nin derinlemesine şık pasında savunma arkasına sarkan Boey, ceza sahası içi sağ çaprazda kaleci Emre ile karşı karşıya kaldı. Zamanında çıkan genç file bekçisi, ayaklarıyla meşin yuvarlağı engelledi.

Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi kazanma ihtimalini açıkladılarGalatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi kazanma ihtimalini açıkladılar

Galatasaray’ı ofsayt kurtardı

90’da Mendes’in sağdan ortasında ön direğe hareketlenen Serdar Dursun kafa vuruşunu yaptı. Kaleci Günay, sert gelen topu güçlükle kornere çeldi. Kazanılan kornerde Karagümrük futbolcusunun arkaya aşırttığı vuruşu Serdar Dursun ağlara gönderdi. Kalkan ofsayt bayrağı sarı kırmızılıları olası puan kaybından kurtardı.

Galatasaray Oliveira dışında eksiksiz Kadıköy’e gidecek

Maçı 1-0 kazanan Galatasaray puanını Fenerbahçe ile eşitleyerek 43 puana yükseldi. Sarı kırmızılılar, ameliyat olan Sergio Oliviera dışında eksiksiz Kadıköy deplasmanına gidecek.

Galatasaray evinde yenilmiyor

Sarı kırmızılılar, galibiyeti maç sonunda taraftarlarıyla kutladı. Ligde evinde son yenilgisini geçen sezon Giresunspor maçında yaşayan sarı-kırmızılılar, sonrasındaki 25 maçı kaybetmedi. Galatasaray, söz konusu süreçte evinde çıktığı lig karşılaşmalarında 23 galibiyet, iki beraberlik aldı. Sarı-kırmızılı ekip, ligde evindeki yedi maçı da kazanarak sahasında puan kaybetmeyen tek takım unvanına sahip. Bu sezon deplasmandaki tek galibiyetini 2. haftada Başakşehir karşısında alan kırmızı-siyahlı takım, sonraki yedi dış saha maçında iki beraberlik ve beş mağlubiyet yaşadı.

Okan Buruk, maç öncesi Şota ile samimi görüntüler verdi.

Okan Buruk: Rakibimiz cesur oynadı

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, derbi öncesi dikkatli bir oyunçıkardığklarını belirterek şunları söyledi: “Bu maç geçen seneye götürdü biraz beni. Geçen sene zaman zaman bu tür maçlar oynamıştık. Maçın başlangıcında oyunu daha hızlı oynamamız gerekiyordu. Rakibimizin cesur bir oyunu vardı. Oyun içinde bizim açımızdan birinci gol sonrası ikinciyi bulup maçı bitirmek iyi senaryoydu. Bunun için hamleler yaptık ama istediğimiz verimi alamadık. Rakip ikinci yarı daha hareketliydi. Savunmamız geriye yaslandı. Bugün bizim için en büyük sıkıntılardan biri oldu. Savunma geriye gittikçe bloklar arası mesafe uzadı. Baskıyı hissettiremedik. İkinci golü de bulabilirdik, maç 1-1’e de gelebilirdi. Daha iyisini yapabilecek gücümüz var. Bu tür maçlar oynamak zor oluyor. Derbiyi düşünmek, kart görmemek, sakatlıktan kaçmak. Hepsi bu maçlardan önceki zorluklardan biri. İki takım aynı puanda. Haftaya çok önemli bir maç oynanacak. Bunun üstüne çıkmamız gerekiyor.”

‘Davinson’un durumuna bakacağız’

Fenerbahçe ile yapacakları derbi maç hakkında da konuşan Buruk, “İki tane iyi takım ligde aynı puanda. İki takım da rekorları kırarak devam ediyor. Güzel bir maç bizi bekliyor. Amacımız deplasmanda kazanmak. Eksiklerimiz Sergio Oliveira ameliyat edildi, olmayacak. Davinson’un durumuna bakacağız. Bugün özelinde eksiğimiz yok. Sakatlık ya da kart olmadı. Orada kazanarak, ligde liderliğe gelmek isteyeceğiz. Herkes iyi bir futbol bekliyor. Ne kadar zor maç olacağını hepimiz biliyoruz. Geçen sene oradan dönerek dönmüştük, bunun morali bizim için farklıydı” dedi.

Fenerbahçe maçı kazandı, Fred’i kaybettiFenerbahçe maçı kazandı, Fred’i kaybetti

Angelino’yu neden kadroya almadığını açıkladı

Angelino’nun geleceği hakkında da konuşan Buruk,şöyle konuştu: “Bugün onu kullanmayacaktık, o yüzden kadroda düşünmedik. Bizle antrenmanlarını yapıyor. Çok iyi bir karakter ve iyi profesyonel. Bugün de gelip çalışmasını yaptı. Transferle ilgili genel olarak kararlarımızı önümüzdeki haftadan sonra vereceğiz.”

Sergio Oliveira Portekiz’de ameliyat olduSergio Oliveira Portekiz’de ameliyat oldu

Şota: 50’ye 50 pozisyonlarda hakem bırakabilirdi

Karagümrük’ün yeni hocası Şota Arveladze, iyi bir maç çıkardıklarını belirterek “Çok defansif oynamadık. Galatasaray’ın bu kalitesi, daha fazla hücuma gider. Ama biz buradan bir puan alabilirdik. Ama sonuçta 1-0 yenildik. Futbolda en önemlisi gelecek maç. Bunu artık geride bırakacağız” dedi. Şota konuşmasına şöyle devam etti: “Tüm konsantrasyonumuz gelecek maçta olacak. Bu atmosferi yaşamak herkes için çok güzel bir şey. Gelen takım, hocalar, futbolcular da zevk alıyor. Bu zevk için futbol oynanıyor. Galibiyet alamasak da zevk aldım tabii ki bu atmosferde olmaktan. Daha fazla yapabiliriz. Kolay değil gol atmak. Net 2-3 tane pozisyon var. Bir tane de gol attık. Serdar dokunmasaydı galiba gol oluyordu. Birkaç pozisyonu da bitiremedik. Ama ayakta kaldık. Galatasaray’a baskı da yaptık. 50’ye 50 pozisyonlarda hakem bırakabilirdi ama bırakmadı. Ama oluyor bazen.”

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.