Kanarya’yı Kayseri’de Batsman uçurdu

Lig üçüncüsü Kayserispor deplasmanında Fenerbahçe, Cengiz Ünder'in siftah yaptığı maçta Batsman lakaplı Batshuayi'nin üçlemesiyle 4-3 kazandı. Son dakikada direkt kırmızı kart gören Fred ve Mert Hakan Yandaş Galatasaray maçında cezalı duruma düştü.

Spor 20 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe aksiyon fırtınasından 3 puanla çıktı.

Süper Lig’de ilk 15 haftayı 40 puanla lider kapatan Fenerbahçe 29 puanla üçüncü sıradaki Kayserispor’a konuk oldu. 16. hafta maçlarının ertelenmesi sonrası Beşiktaş deplasmanı sonrası zorlu Kayseri deplasmanına çıkan Kanarya için amaç, Galatasaray derbisi öncesi puan kaybı yaşamamaktı. Kayseri Recep Uçar’la beraber sahasındaki yenilmezlik unvanını korumayı amaçlıyordu. Fenerbahçe golcüsü Edin Dzeko’dan yoksundu ve sarı kart sınırında olan İrfan Can Kahveci’yle Miguel Crespo ilk 11’de değillerdi.

Maça hızlı başlayan taraf Fenerbahçe oldu ve henüz ilk dakikalarda Michy Batshuayi karşı karşıya pozisyonu değerlendiremedi. Baskısını sürdüren Fenerbahçe’de 11’de fırsat bulan Cengiz Ünder 8. dakikada Fred’den aldığı pasla şık bir dönüş yaptı ve topu düzgün bir vuruşla ağlara yolladı.

Devre boyunca üstün oyununu sürdüren Fenerbahçe, 40. dakikada Cengiz Ünder’in asisti ve Michy Batshuayi’nin golüyle farkı iki yaptı. Böylece hem Cengiz hem Batshuayi bu sezon Süper Lig’de kendi adlarına gol perdesini açtılar.

Ancak Kayseri pes etmedi. Devre sonunda uzun toplarla Fenerbahçe kalesinde etkili olmaya başlayan İç Anadolu ekibi 45+3. dakikada sarı-lacivertli savunmanın hatasının da etkisiyle Olivier Kemen’in ayağından farkı bire indirdi.

Fenerbahçe maçı kazandı, Fred’i kaybettiFenerbahçe maçı kazandı, Fred’i kaybetti

Fenerbahçe ikinci yarıya etkili başladı. Fred’in pasında ceza alanı içinde topla buluşan Ferdi şutu attı. Kaleciden dönen topu Batshuayi tamamladı 50’de durum 3-1 oldu. Kayseri bu golden sonra baskısını artırdı. İki dakika sonraki atakta yapılan ortada top Djiku’nun eline çarptı, Mame Thiam 55. dakikada penaltıyı gole çevirdi, durum 3-2 oldu. İlerleyen dakikalarda Kayseri rakip yarı alanda baskısını artırdı. Baskı sonuç verdi, ceza alanı çevresinde topu kazanan Kayseri’de Thiam’ın şık asisti Cardoso’nun golüyle noktalandı, 3-3 oldu.

Fenerbahçe AİHM’de kazandı: TFF’nin verdiği cezayı devlet geri ödeyecekFenerbahçe AİHM’de kazandı: TFF’nin verdiği cezayı devlet geri ödeyecek

Bu golün ardından reaksiyon vermekte gecikmeyen Fenerbahçe korner kazandı. Kornerde Djiku kafayı vurdu, top Kayseri savunmasında Gökhan’ın eline çarptı, VAR incelemesi sonucu Zorbay Küçük bir kez daha beyaz noktayı bu kez Fenerbahçe lehine gösterdi. Fenerbahçe’nin penaltıcısı Tadic oyundan çıktığı için Batshuayi topun başına geçti. Belçikalı hata yapmadı, kendisinin üçüncü, takımının dördüncü golünü atarak sarı-lacivertlileri yeniden öne geçirdi.

Fenerbahçe, Galatasaray derbisine Fred olmadan çıkacak.

Fred ve Mert Hakan Yandaş kırmızı kart gördü

Kayserispor kalan dakikalarda beraberlik için yüklendi. 90+8. dakikada tehlikeli bir yerden Mert Hakan Yandaş’ın hareketi sonrası serbest vuruş kazandılar. Faul kararı sonrası itiraz eden futbolculardan Mert Hakan ve Fred sarı kart gördü. Bu anın devamında Zorbay Küçük itirazlarını sürdürdüğü gerekçesiyle Fred’e direkt kırmızı kart gösterdi. Gökhan Sazdağı serbest vuruştan yararlanamadı. Top auta çıktıktan sonra Mert Hakan ikinci sarıdan kırmızı kartı gördü. Maçın kalan kısmında gol olmadı ve Fenerbahçe sahadan 4-3 galip ayrılmayı başardı. Puanını 43’e yükselten Kanarya derbi öncesi hata yapmamış oldu.

Galatasaray 'Gümrük'ten geçiyor, derbiye firesiz gidiyorGalatasaray ‘Gümrük’ten geçiyor, derbiye firesiz gidiyor

Galatasaray maçında olmayacak, Fred paylaşım yaptı

Fenerbahçeli Fred, aktif futbolculuğunda ilk defa direkt kırmızı kart görürken Futbol Disiplin Talimatı’nın ilgili maddesine göre dört maçtan fazla ceza almaması halinde Galatasaray ile oynacak olan Süper Kupa maçında forma giyebilecek. Talimata göre üç veya daha az alınan cezalar kendi kategrisinde çekiliyor. Mert Hakan Yandaş ise ligdeki Galatasaray maçında olmayacak.Maç sonrası sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Fred “Herkes bize karşı olsa da evimize üç puanla dönüyoruz” dedi.

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, maç öncesi hakem Zorbay Küçük’e çiçek verdi.

Ali Çamlı: Hakemler iki hafta hata yapsın

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, maçtan sonra yaptığı açıklamada “Bütün futbol kamuoyuna bir çağrım var. Arkadaşlar sakin olalım. Futbol sahalarını kaos ortamlarına çevirmek istiyorsak bu işi bırakalım. Hakemler bizim düşmanımız değil, bunlar Türk çocukları. Sahada kardeşlik ve dostluk istiyoruz. Hakem hatalar yapabilir, karşı tarafın lehine de düdük çalabilir. Biz hatalarıyla da kabul edeceğiz, nihayetinde biz bu ligi kendi çocuklarımızla oynayacağız. Ama sahada biz kardeşlik ve dostluk istiyoruz” dedi. Çamlı konuşmasına şöyle devam etti: “Fenerbahçe’yi tebrik ediyorum. Oynadı ve 3 puanı aldı. Sahadaki mücadeleden ben yürekten kutluyorum. Canları sağ olsun. Bu yolda kaybetmek de var. Ama biz bu yola devam edeceksek kaos içinde değil, kardeşlik ve dostluk ortamında devam etmek istiyoruz. Sürekli hakemin üzerinden futbolun konuşulmasını istemiyoruz. Türk futbolu böyle ileri gidemez. Biz de kendimize çeki düzen vermek zorundayız. Hakemler de hata yapabiliyor. Ne yapalım yani hakemleri hata yaptı diye kötü insan mı ilan edelim. Asla ilan etmeyeceğiz. Ben bugün herkesi tebrik ediyorum. Buraya gelenler güzel maç seyretti. Biz bundan sonra kendi maçlarımıza bakacağız ve asla hakem konuşmayacağız. Beş tane penaltımız verilmese dahi konuşmayacağız. Biz konuştukça hakemler hata yapmaya devam ediyor. Kimse kimsenin düşmanı değil. Çağrıda bulunuyorum; bu hakemleri rahat bırakalım, iki hafta hata yapsınlar. Ne oluyor yani? Bu sonuçta bir maç. Bunun bir kaybedeni ve kazananı olacak. Ülkemizin birliğe ve beraberliğe ihtiyacı var.”

Dzeko’nun sakatlığı belli oldu: Hamstring…Dzeko’nun sakatlığı belli oldu: Hamstring…

Futbolcular arasında koridorda yaşanan tartışma hakkında konuşan Çamlı, “Çocukların kendi aralarında ufak tefek tartışmaları olmuyor mu? Bunların önemi yok. Biz başka şeyler konuşuyoruz. İki futbolcu arasında tartışsın, ne önemi var? Her ikisini de ben gittim sakinleştirdim. Konu kapandı. Önemli olan dünyanın izlediği bir müsabakada kendi onurumuzu ve kimliğimize uygun görüntüler sergilememiz gerekiyor” dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, kırmızı kart gören Fred ve Mert Hakan yandaş ile konuşmadığını söyledi.

İsmail Kartal: Üç puan aldık ama hasarlı oldu

Fenerbahçe’nin hocası İsmail Kartal ise “Maça iyi hazırlandık. 1-0, 2-0 öne geçtik. 2-0’dan sonra maçı çok daha rahat 3-4’ü bulup bugün burada maçı tamamlayıp 3 puanı alabilirdik” dedi. Kartal şunları söyledi. “Devre biterken arkaya uzun bir top, savunma anlaşmazlık yaşadı. Sen bana bırak, o bana bırak derken bir gol yedik 2-1. İkinci yarı yine iyi başladık 3-1 oldu. 3-1’den sonra yine yediğimiz kendi yaptığımız basit hatalardan dolayı goller yedik. Biz böyle basit goller yememeliyiz. 3-1’den sonra daha rahat maçı tamamlayabilirdik. Maç 3-3’e geldi. Ondan sonra ortam da gerildi. Sonuçta bugün 4-3 kazandık. Galibiyet güzel ama biz bu kadar kolay gol yememliyiz, sonuçta şampiyonluğa oynayan bir takımız. Bugün hedeflediğimiz gibi 3 puanı aldık ama hasarlı oldu.”

Oldu da bitti... Galatasaray kısa yol tuşuna bastıOldu da bitti… Galatasaray kısa yol tuşuna bastı

“Kırmızı kartlar nasıl oldu niçin oldu, konuşmadım oyuncularla”

Kartal, “Gördüğümüz kırmızı kartlar var. Şu anda bu kırmızı kartlar nasıl oldu niçin oldu, tam detaylı şekilde konuşmadım oyuncularla. Onlarla konuşup kendimizce de bir değerlendirmemiz olacaktır. Bu gece İstanbul’a gidiyoruz. Sabah antrenmanımız var. Hafta sonuna kadar derbiye de en iyi şekilde hazırlanacağız” diye konuştu.

Recep Uçar, evlerindeki yenilmezlik serisi bittiği için üzgün olduğunu söyledi.

Recep Uçar: Sahaya kendi kurguladığımız oyunu yansıttık

Kayserispor’un teknik direktörü Recep Uçar, maçın ardından yaptığı açıklamada ilk defa sahalarında mağlup oldukları için üzgün olduklarını söyledi. Fenerbahçe’nin sadece puan açısından değil, bir çok parametrede ligde lider olduğunu belirten Uçar “Her şeye rağmen sahaya kendi kurgulağımız oyunu yansıtmayı başardık. Maçın özeti, sahaya Fenerbahçe’nin kalitesini yansıttığı, bizim ise mücadele gücümüzü yansıttığımız bir maç oldu” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.