Asya Kupası’nda kısır başlangıç

Asya Kupası'na takımlar ilk maçlarına çıkıyor. Üç karşılaşmanın ikisi golsüz biterken üç puan alan tek takım Hindistan'ı 2-0 yenen Avustralya oldu.

Spor 14 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Avustralya, Asya Kupası'nda gol sevinci yaşayan tek ülke oldu.

Katar’ın ev sahipliğinde düzenlenen Asya kıtasının en prestijli futbol turnuvası AFC Asya Kupası’nda üç maç oynandı. A Grubu’nda Çin, Tacikistan ile 0-0 berabere kaldı. B Grubu’nda ise Avustralya, Hindistan’ı 2-0 yenerken Özbekistan-Suriye maçı 0-0 sona erdi.

Daha önce Haziran-Temmuz 2023’te düzenlenmesi planlanan Asya Kupası, Çin’in Kovid-19 salgını nedeniyle ev sahipliğinden çekilmesi sonrası Katar’a alındı ve 2024’e ertelenmişti.

Fildişi Sahili evinde hata yapmadı, Afrika Kupası'na kazanarak başladıFildişi Sahili evinde hata yapmadı, Afrika Kupası’na kazanarak başladı

Turnuvada grup müsabakaları 12-25 Ocak, son 16 turu 28-31 Ocak, çeyrek finaller 2-3 Şubat, yarı finaller ise 6-7 Şubat’ta oynanacak. 2023 Asya Kupası’nın 10 Şubat’taki final maçı, Dünya Kupası finalinin de oynandığı Lusail Stadı’nda yapılacak. Katar, Asya Kupası’ndan elde edilecek bilet gelirlerini İsrail’in saldırıları altındaki Filistinlilere destek için bağışlayacak.

Inter, Monza'yı parçaladı, Hakan Çalhanoğlu duble yaptıInter, Monza’yı parçaladı, Hakan Çalhanoğlu duble yaptı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.