Real’de şok ayrılık: Benzema’ya veda

Sezonun bitimiyle takımdan ayrılıkları açıklayan Real Madrid, dün 14 senedir kulüp formasını terleten efsane isim Karim Benzema’ya veda etti.

Spor 5 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Real Madrid'de bir devir kapandı.

Karim Benzema, 2009 yazında 35 milyon Euro karşılığında Lyon’dan transfer edildi. Hamle, o yaz yapılan Kaka ve Cristiano Ronaldo transferleriyle beraber yeni Los Galacticos’un bir parçası niteliği taşıdı. Uzun süre Gareth Bale, Cristiano Ronaldo gibi yıldızların gölgesinde kariyerini sürdüren Fransız’ın değeri bu oyuncuların gidişi veya gözden düşüşüyle anlaşıldı. 14 senede 25 kupalı olağanüstü hikaye, dün yapılan açıklamayla sona erdi. Teknik direktör Carlo Ancelotti de yaptığı açıklamada, “Benzema bize ayrılacağını bu sabah söyledi. Bizim için de beklenmedikti. Ayrılığı sürpriz oldu. Şimdi yerine kimi alacağımızı düşüneceğiz” dedi.

Madrid’de en kötü peri masalı bitti: Hazard ayrıldıMadrid’de en kötü peri masalı bitti: Hazard ayrıldı

2024 yazına kadar Real Madrid’le sözleşmesi bulunan 35 yaşındaki Benzema ve Real Madrid’in yolları resmi olarak ayrıldı. İlk gelen haberlere göre Benzema’nın Suudi Arabistan ekiplerinden Al-Ittihad’a imza atacağı ifade edildi.

Real Madrid’le 5 Şampiyonlar Ligi, 5 FIFA Dünya Kulüpler Kupası, 4 UEFA Süper Kupası, 4 LaLiga, 3 İspanya Kral Kupası ve 3 İspanya Süper Kupası zaferi yaşayan Karim, beyaz formayla çıktığı 647 maçta 353 gol attı, 165 asist yaptı ve bir kez bile kırmızı kart görmedi. Fransız, kariyerinin ikinci baharında yakaladığı çıkışla 2022 senesinde UEFA Yılın Futbolcusu ve Ballon d’Or ödüllerinin sahibi oldu. Fransa Milli Takım kadrosuna da Madrid’de yaptıklarıyla dönen Benzema’nın bir sonraki adresinin neresi olacağı merak konusu. Bu ayrılıkla beraber efsanevi Ronaldo-Bale-Benzema üçlüsünün tamamı Real’e veda etti.

Messi mağlubiyetle veda etti, Mohamed’li Nantes lige tutundu… Ligue 1’de perde böyle kapandıMessi mağlubiyetle veda etti, Mohamed’li Nantes lige tutundu… Ligue 1’de perde böyle kapandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.