Akademiden 398 davet: Efe Çakarel de var

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi bu sene Akademi’ye davet ettiği 398 ismi açıkladı. MUBI’nin CEO’su Efe Çakarel'in de yer aldığı listede ayrıca Austin Butler, Ke Huy Quan, Keke Palmer, Paul Mescal, Taylor Swift gibi isimler de var. Davetler kabul edilirse üye sayısı 10,817 olacak.

Kültür Sanat 29 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
96. Oscar töreni, 10 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek.

Austin Butler, Ke Huy Quan, Keke Palmer, Paul Mescal, Taylor Swift ve MUBI’nin CEO’su Efe Çakarel… Bu isimlerin ortak noktası, Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi üyeliklerine katılmak için davet edilen 398 sanatçılar arasında yer almaları.

Oy kullanacak üye sayısı 9,375 olacak, toplamda  %40’ı kadın

Eğer isimler daveti kabul ederse Akademi, üye sayısını 10,817’ye (geçen yıldan 10,665’e) çıkaracak ve 96. Oscar töreni için oy kullanma hakkına sahip olan üye sayısı 9,375 olacak. %40’ı kadın, %34’ü beyaz olmayan davetli listesinin %52’sini de ABD harici ülkelerden sanatçılar yer alıyor.  Listede oyuncular, yönetmenler, yazarlar, yapımcılar, müzisyenler, yöneticiler, sanatçı temsilcileri, halkla ilişkiler uzmanlarının yanı sıra görüntü yönetmenleri, kostüm tasarımcıları, film kurgucuları, makyaj sanatçıları ve saç tasarımcıları, prodüksiyon tasarımcıları ve ses profesyonelleri gibi teknik ekip üyeleri de bulunuyor.

Oscar kazananları da davetli

Her yıl olduğu gibi bu seneki davette de bu yılın Oscar kazananları da vardı. Oyuncu Ke Huy Quan, yönetmen ikilisi The Daniels, yapımcı Jonathan Wang, görüntü yönetmeni James Friend, söz yazarları M.M. Keeravaani ve Chandrabose, film kurgucusu Paul Rodgers, makyaj sanatçısı Annemarie Bradley, prodüksiyon tasarımcısı Christian M. Goldbeck ve dekoratör Ernestine Hipper 2023 Oscar Ödülleri’ndeki başarıları vesilesiyle üyeliğe davet edildi.

Akademi üyeleri arasında tanıdık simalar da var

Türkiye’den jüri üyesi olan isimler arasında Nuri Bilge Ceylan, Deniz Gamze Ergüven, Fatih Akın, Zeynep Atakan, Gökhan Tiryaki ve Harika Uygur yer alıyor. Daveti kabul ederse Çakarel de bu listeye eklenecek. 96. Oscar töreni, 10 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek.

Akademi Ödülleri'nde kriterler değiştiAkademi Ödülleri’nde kriterler değişti

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.