Türkiye’nin dört bir yanında orman yangını: ‘Adeta üç günlük seferberlik ilan ettik’

Türkiye'nin dört bir yanında orman yangınları devam ederken Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı "Bu üç gün ülkemizde adeta bir seferberlik ilan etmiş durumdayız" dedi. Bolu'daki yangının dumanları Eskişehir'e ulaştı.

Gündem 16 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Fotoğraf: AA

Çanakkale’nin tarihi Gelibolu Yarımadası’nda orman yangınlarıyla mücadele sürüyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı helikopterle bölgede incelemelerde bulunarak yangınların durumu hakkında bilgi verdi. Yangınların özellikle Çanakkale, Bolu ve Manisa’da etkili olduğunu belirtti.

Çanakkale’nin Eceabat ilçesindeki yangın, sabah saatlerinde başladı ve kuvvetli rüzgar nedeniyle hızla yayılarak 7 kilometrelik bir alana ulaştı. Bakan Yumaklı şu an için tehlike altında yerleşim yerinin olmadığını ve 57. Alay Şehitliği’nin yangın alanının dışında kaldığını ifade etti.

Bolu’da ise Göynük ilçesinde kırsal alanda başlayan yangın ormana sıçradı. Yumaklı üç köyün risk altında olduğunu ve Seferler köyünün tedbir amaçlı boşaltıldığını belirtti. Manisa’nın Gördes ilçesindeki yangın da benzer şekilde kırsal alanda başlayıp ormana yayıldı, bu yüzden Karayakuplar Mahallesi boşaltıldı.

Bakan Yumaklı önümüzdeki üç günün düşük nem, yüksek sıcaklık ve şiddetli rüzgar nedeniyle yangın riski açısından kritik olduğunu vurguladı. Tüm valiliklere uyarı yazıları gönderildiğini belirterek vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini söyledi ve “Bu üç gün ülkemizde adeta bir seferberlik ilan etmiş durumdayız” dedi.

Bolu’daki yangının dumanı Eskişehir’e kadar ulaştı, bu da yangının boyutlarını gözler önüne serdi. Yangın söndürme çalışmalarına 14 uçak, 31 helikopter, 265 kara aracı ve 1413 personel katılıyor. Çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor.

Urla'daki orman yangını kömür tesisinden çıkmış: İşletme sahibi gözaltındaUrla’daki orman yangını kömür tesisinden çıkmış: İşletme sahibi gözaltında

Üç ilde orman yangını: Bergama’da Orman İşletme Müdürü müdahale sırasında can verdiÜç ilde orman yangını: Bergama’da Orman İşletme Müdürü müdahale sırasında can verdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.