Joao Figueiredo orta sahadan attı, Başakşehir ikinci yarıda döndü

Süper Lig'in ikinci haftasında Başakşehir ilk yarısını 2-1 geride kapadığı mücadelede Alanyaspor'u 4-2 mağlup etti. Joao Figueiredo orta sahadan attığı golle maça damga vurdu.

Spor 18 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Olağanüstü gol, maçın rengini değiştirdi.

Başakşehir ve Alanyaspor Fatih Terim Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Daha önceki karşılaşmalarında toplam 13 gol çıkan Çağdaş Atan ve Fatih Tekke ikilisi yine karşı karşıyaydı.

13. dakikada gelişen konuk ekibin atağında sağ kanattan Efecan’ın arka direğe yaptığı ortada Yusuf Özdemir kafayı vurdu, kaleci Muhammed’in son anda dokunduğu topu savunma uzaklaştırdı. 17. dakikada Başakşehir öne geçti. Sağ kanatta topu kapan Deniz Türüç’ün penaltı noktası üzerine yaptığı ortada Piatek kafayı vurdu ve fileleri havalandırdı: 1-0.

26. dakikada Alanyaspor beraberliği yakaladı. Hadergjonaj’ın hızlı kullandığı taç atışında sağ taraftan ceza sahasına giren Augusto, arka direkte boşta olan Cordova’ya yerden pasını attı. Cordova da yakın mesafeden meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve durum 1-1 oldu. 45+1. dakikada konuk ekip penaltı kazandı. Başakşehir ceza sahasına giren Hadergjonaj’ın şutunda hakem Arda Kardeşler, Opoku’nun topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı kararı verdi. 45+2’nci dakikada penaltıyı kullanan Balkovec, topu ve kaleci Muhammed’i ayrı köşelere gönderdi ilk yarının sonucunu belirledi.

İkinci yarı hareketli başladı. Joao Figueiredo 53. dakikada kendi ceza alanından aldığı topu orta sahaya kadar taşıdı. Rakip kalecinin önde olduğunu fark eden oyuncu attığı şutla sezonun en iyi gollerinden birine şimdiden imza attı. Bu golle skor eşitlendi, ancak momentum değişti.

Çekişmeli ve bir o kadar keyifli mücadelenin son anlarına kadar 2-2’lik skor sürdü. 90. dakikada Deniz Türüç sahneye çıktı ve Başakşehir’i öne geçiren golü attı. 90+5. dakikada Serdar Gürler maçın sonucunu belirledi ve Başakşehir sahadan 4-2 galip ayrıldı.

Samsun tek golle güldü

Süper Lig’in 2. haftasında Gaziantep FK ile Samsunspor arasında oynanan maçı konuk ekip 1-0 kazandı. 5. dakikada Samsunspor öne geçti. Ntcham’ın sol çaprazdan savunma arkasına gönderdiği topla buluşan Holse’nin yaptığı plase vuruşta meşin yuvarlak, kaleci Dioudis’in solundan filelerle buluştu. Bu gol karşılaşmanın sonucunu belirledi ve Samsun üç puanı hanesine yazdırdı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.