Victor Osimhen Galatasaray’da: Maliyeti açıklandı

Galatasaray, Victor Osimhen'in transferini resmen açıkladı. Sarı-kırmızılılar oyuncunun maaşını KAP'a bildirirken transferi Stanley Kubrick'in Gözler Tamamen Kapalı filmi temalı bir videoyla duyurdu.

Spor 4 Eylül 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Galatasaray'ın yeni yıldızı Victor Osimhen parçalı formayı giydi.

Galatasaray, Victow Osimhen transferini resmen duyurdu. Sarı-kırmızılılar, Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP), Profesyonel futbolcu Victor James Osimhen ve kulübü Napoli ile oyuncunun bedelsiz geçici transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Futbolcuya, 2024-2025 sezonu için net 6.000.000 avro sezonluk ücret ödenecektir.” açıklamasını yaptı.

Osimhen’in 30 Haziran’a kadar Galatasaray formaısnı giymesine müsaade eden lisansı da Türkiye Futbol Federasyonu’nun sistemine işlendi. Galatasaray ayrıca yıldız oyuncunun transferini saatler 19:05’i gösterirken yayınladığı bir videoyla da tüm dünyaya lanse etti. Stanley Kubrick’in 1999 yapımı filmi Gözler Tamamen Kapalı’dan esinlenilen videoda ışıkların söndüğü anda maskeli baloya dahil olan Osimhen’in UEFA Kupası’nı işaret ederek “Biz en iyisiyiz” dediği görüldü.

Galatasaray’la eş zamanlı olarak Napoli’den de açıklama geldi. İtalyan ekibi Osimhen’i 30 Haziran 2025’e kadar sarı-kırmızılılara kiraladığını duyururken Nijeryalı oyuncuyla olan sözleşmelerini de 2027’ye kadar uzattıklarını açıkladı.

‘Benim için çok kolay bir karar oldu’

Transferin resmileşmesinin ardından kulüp televizyonuna açıklamalarda bulunan Victor Osimhen şunları söyledi:

“Galatasaray’ın ilgisini duyduğumda çok kolay karar oldu benim için. Galatasaray’ın büyük ve aile gibi hissettirdiğini biliyordum. Henry Onyekuru zaten benim arkadaşım zaten, buradaki insanların ne kadar harika olduklarını bana daha önce anlatmıştı. Havalimanına indiğimde beni o kadar heyecanlı bir şekilde karşıladılar ki, bu da beni çok mutlu etti. Onlar için her şeyi yapmak istiyorum, ilk maçımı heyecanla bekliyorum.

Transfer sürecinde etkili olduğu söylenen eski Napoli futbolcusu Dries Mertens’le alakalı da konuşan Osimhen, “Mertens benim abim gibi. Onunla tekrar takım arkadaşı olduğum için çok mutlu ve heyecanlıyım. Diğer arkadaşlarımla tanışmayı dört gözle bekliyorum. Galatasaray maçlarını zaten izliyordum. Mertens buraya geldiğinden beri neler yaptığını takip etmek istiyordum” dedi.

Sarı-kırmızılı takımda 45 numaralı formayı terletecek Nijeryalı, “Galatasaray taraftarına ne mesaj göndermek istersin?” sorusunu şöyle yanıtladı:

“Selam Galatasaray taraftarı. Havalimanı karşılaması için teşekkür ederim. Tamamıyla size kendimi adayacağım ve elimden gelen her şeyi yapacağım.”

Dursun Özbek: Avrupa mücadelemizde ve beşinci yıldız hedefimizde ondan beklentimiz yüksek

Transferin ardından konuşan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, “Victor çok önemli transfer. Özellikle Avrupa ve Türkiye’deki beşinci yıldız mücadelemizde beklentimiz çok yüksek. Karşılığını vereceğinden eminim. Böyle dünya yıldızı oyuncuların takımımızda olması bizi memnun ediyor. Başarılar diliyorum” dedi.

Galatasaray'ın Osimhen imzası dünya basınında: Yaz transferinin pembe dizilerindenGalatasaray’ın Osimhen imzası dünya basınında: Yaz transferinin pembe dizilerinden

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.