Saeter ‘Hesabıma kanlı para girmesini istemiyorum’ dedi, İsrail’den gelen teklifi geri çevirdi

Rosenborg'da forma giyen Norveçli futbolcu Ole Saeter, İsrail ekibi Maccabi Haifa'dan aldığı transfer teklifini reddetti. Oyuncu "Hesabıma kanlı para girmesini istemiyorum" dedi.

Spor 20 Eylül 2024
Saeter İsrail takımının teklifini geri çevirdi.

İsrail, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze’ye saldırıyor. On binlerce sivilin hayatını kaybettiği saldırıların nedeni olarak Hamas’ın aynı gün İsrail sınırındaki bir festivale düzenlediği saldırıları neden gösteriyorlar. Birçok savaş suçunun işlendiği ve insan haklarının hiçe sayıldığı süreçten spor dünyası da etkileniyor.

Öyle ki bazı futbolcular kariyer planlarını söz konusu saldırılar üzerinden şekillendiriyorlar. Bu futbolculardan bir tanesi de Rosenborg forması giyen Norveçli Saeter. Saeter, ülkesindeki bir televizyon programına katıldı ve açıklamalarda bulundu. Saeter, Maccabi Haifa’dan aldığı transfer teklifini “Hesabıma kanlı para girmesini istemiyorum” diyerek reddettiğini anlattı.

İsrail kulübünün “500 milyon dolar teklif etse bile, o meblağı da kabul etmeyeceğini” dile getiren Saeter, “Paradan çok, değerler önemlidir. İnsan hakları ihlallerine karıştığı düşünülen bir ülkeden gelen teklifi haliyle kabul etmem.” dedi. Saeter’in bonservisi için İsrail kulübünün 10 milyon kronu gözden çıkardığı belirtildi.

28 yaşındaki Norveçli futbolcu Saeter, 2020 yılından bu yana Rosenborg Kulübü’nün oyuncusu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.