Olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçında kavgaya karışan yedi futbolcu hakkında karar çıktı

17 Mart 2024 tarihinde Trabzon'da oynanan Süper Lig karşılaşması sonrası saha karışmıştı. Sahada galibiyeti kutlayan Fenerbahçeli futbolcular saldırıya uğramış ve daha sonra olaylar büyümüştü. Yargı, olaylarla alakalı kararını verdi.

Spor 21 Ekim 2024
Olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçıyla alakalı yargı kararı çıktı.

Geçen sezon Türk futbol tarihine en fazla kaosun olduğu sezonlardan biri olarak geçti. Bu kaosun arşa çıktığı tarihlerden biri 17 Mart 2024’tü. Fenerbahçe, Trabzonspor’a konuk oldu. 2-0 öne geçen Fenerbahçe karşısında geri dönen Trabzonspor durumu 2-2 yaptı. Kanarya son dakikalarda Michy Batshuayi’nin bulduğu golle yeniden öne geçti ve maçı kazandı. Maçın ardından sahanın ortasında sevinen Fenerbahçeli futbolculara sahaya giren Trabzonspor taraftarları saldırdılar. Zorlukla yatıştırılan olaylarda Fenerbahçeli futbolculardan bazıları Trabzonspor taraftarına karşılık verdi. Konu yargıya intikal etti.

Sahaya giren taraftarlardan kendilerini koruduğu gerekçesiyle üç Fenerbahçeli futbolcu hakkında takipsizlik kararı verildi. Ayrıca,Osayi Samuel, Jayden Oosterwolde, İrfan Can Eğribayat ve o dönem Fenerbahçe’de oynayan Michy Batshuayi hakkında basit yaralama suçundan dosya, savcılık uzlaştırma bürosuna gönderildi. Eğer taraftarlarla futbolcular arasında uzlaşma sağlanamazsa, bu dört futbolcuya basit yaralama suçundan dava açılacak. Yaşanan olaylarda sahaya giren ancak herhangi bir futbolcuya fiziki saldırı eylemi olmayan 84 taraftar hakkında da adli işlem yapıldığı bildirildi.

Volkan Demirel: Fenerbahçe'de mutsuzluk ve umutsuzluk birbirine karışmışVolkan Demirel: Fenerbahçe’de mutsuzluk ve umutsuzluk birbirine karışmış

Çanlar kimin için çalıyorÇanlar kimin için çalıyor

Fenerbahçe'ye dejavu: Karadeniz'de gemi battıFenerbahçe’ye dejavu: Karadeniz’de gemi battı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.