Beklenen yağış etkili oldu, yollar sular altında kaldı

Meteoroloji uyarmıştı, sağanak beklenenden geç saatte de olsa etkili oldu. İstanbul'da trafik yüzde 90 seviyesine ulaştı, hava ulaşımında aksamalar oldu. Bursa ve Mardin'de cadde ve sokaklar suyla doldu.

Çevre 3 Kasım 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Akşam saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 90'a ulaştı.

İstanbul’da öğle saatlerinde başlayan yağmur akşama doğru sağanağa döndü. Şiddetli yağmur akşam trafiğinde yoğunluğun yüzde 90’la ulaşmasına neden oldu. Çekmeköy Metro İstasyonu’nun tavanından sular boşaldı. İlçede iki araç suda mahsur kaldı. Polis ekipleri caddeyi araç trafiğine kapatırken, itfaiye ekipleri mahsur kalan araçların kurtarılması için çalışma başlattı. Kapalıçarşı’da rögarlar taştı, esnaf ellerinde süpürgelerle suları uzaklaştırmaya çalıştı. Küçükçekmece’de bazı yollar sular altında kaldı.

Çekmeköy’de metro istasyonunun tavanından sular aktı.

Hava ulaşımını da etkiledi

Meteorolojinin kuvvetli sağanak ve gök gürültü sağanak yağış uyarısının ardından, elektrik yüklü bulutlar nedeniyle İstanbul Havalimanı’na iniş yapmak isteyen uçaklar havada tur atmak zorunda kalırken, kısa süreli rötarlar yaşandı. Tur nedeniyle yakıt azalması yaşayan uçaklar çevre havalimanlarına iniş yapmak zorunda kaldı.

Ani bastıran yağış Bursa’da trafiği olumsuz etkiledi.

Bursa’da sokaklar yağmur sularıyla doldu

Akşam saatlerinde etkisini gösteren ve yaklaşık 3 saat süren sağanak, Bursa’da Merkez Osmangazi, Yıldırım, Kestel, İnegöl, Orhangazi, Harmancık, Keles, Mustafakemalpaşa, Orhaneli ve Yenişehir ilçelerinde günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Cadde, sokak ve alt geçitlerde biriken su nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu.

Sağanak Mardin Kızıltepe’de de etkili oldu.

30 dakikalık yağış Kızıltepe’de su basmasına yol açtı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan ve yaklaşık 30 dakika süren yağışa hazırlıksız yakalananlar yolda yürümekte zorluk çekti, korunmak için açık olan iş yerleri ile bina saçaklarının altına sığındı. Yağış nedeniyle ilçe otogar alanı ile birçok cadde ve sokak suyla doldu, zemin kattaki bazı ev ve iş yerlerini de su bastı.

Şemsiyeler fora! İstanbul'a yağış geri geliyorŞemsiyeler fora! İstanbul’a yağış geri geliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.