Bunu da yaşamadık demeyiz: Bir çapkın dolandırıcı hikayesi daha, bu sefer kitabını yazdı

Yine bir hafta geride kaldı ve bu süre zarfında dünyanın dört bir yanında tuhaf, gülünç ve sıradışı olaylar yaşandı. Bu hafta dünya genelinde meydana gelen birbirinden tuhaf 10 haberi sizler için derledik.

Dünya 19 Şubat 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Bu hafta dünya gündeminde meydana gelen ve birbirini andıran sıkıcı gelişmelerin yanı sıra, sıradanlığın karanlığına meydan okuyan, günlük hayatımızı renklendiren ve bizi şaşırtmayı başaran gelişmelere de tanık olduk.

Akıllı telefon kullanımına yasak getiren kasabadan bağajında mumya taşıyan yolcuya, kadın sünneti için kaçırılan kız çocuğundan 1700 yıllık sağlam tavuk yumurtasına… İşte haftanın en tuhaf 10 haberi:

Dolandırıcılığın kitabını yazdı: 30 kadını evlenme vaadiyle kandırmış

Gerçek bir Instagram hesabından çaldığı yakışıklı bir Amerikan askerinin resminin arkasına saklanan Nijeryalı Chris Maxwell geliştirdiği dolandırıcılık yöntemiyle onlarca kadını evlilik vaadiyle kandırıp zengin oldu. Üstüne bunun kitabını da yazdı.

25 yaşındaki Nijeryalı beş yıl boyunca 30 kadar kurbanını 70 bin dolardan (yaklaşık 2.2 milyon TL) fazla dolandırdığını, parayı tatillerde ve lüks gece kulüplerde yediğini söylüyor.

İngiltere ve ABD dahil İngilizce konuşulan birçok ülkede sayısız kadını dolandırdığını söyleyen Maxwell yarı çıplak ve askeri üniformalı fotoğraflarıyla kadınları tavladığını ifade ediyor.

Yapay zeka bir yolcunun başını yaktı

Kanada merkezli havayolu şirketi Air Canada’nın yapay zeka sohbet robotu bilet indirimleri konusunda yanlış bilgilendirip Jake Moffatt isimli yolcuyu mağdur etti.

Moffatt ise büyükannesinin ölümünün ardından Vancouver’dan Toronto’ya yaptığı uçuş rezervasyonu için kendisine geri ödeme yapmayı reddetmesi üzerine havayolu şirketine dava açtı. Yolcu havayolu şirketini mahkemeye vererek şirketin ihmali nedeniyle zarara uğradığını söyledi.

Yale Üniversitesi’nden kölelik özrü

ABD’nin köklü eğitim kurumu Yale Üniversitesi yıllar alan bilimsel çalışmaların ardından ülkedeki kölelik sistemi ile bağlantısının çıkmasından sonra özür açıklaması yayımladı.

Üniversiteden yapılan açıklamada “Üniversitemizin kölelikteki tarihi rolünü, bu sistemle bağlantılarımızı ve köleleştirilmiş insanların emek ve deneyimleriyle üniversitemizin tarihine olan katkılarını kabul ediyoruz. Yale öncülerinin tarihimizin ilk yıllarında kölelik sistemine iştirakinden ötürü özür diliyoruz” dendi.

Otoyola inen uçak alev aldı: İki ölü

ABD’nin Ohio eyaletinden 9 Şubat Cuma günü üçü yolcu olmak üzere beş kişiyle havalanan Bombardier Challenger 600 tipi küçük uçak her iki motorunun da gücünü kaybetmesiyle Florida’daki Intersatate-75 otoyoluna acil iniş yaptı.

Bir aracın kamerasına yansıyan görüntülerde otoyola inen uçağın önce bir araca, daha sonra duvara çarparak alev topuna döndüğü görüldü. Kazada iki kişi öldü, üç kişi ise kaçarak sağ kurtulmayı başardı.

Yolcunun bagajından mumya çıktı: Yemek için getirmiş

ABD’nin Massachusetts eyaletinin Boston şehrindeki Logan Uluslararası Havalimanı’nda yapılan kontrollerde gümrük yetkilileri Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nden (KDC) ülkete giren bir yolcunun bavulunda maymun kalıntıları olduğunu belirledi.

ABD Gümrük ve Sınır Koruması’ndan yapılan açıklamada dört maymuna ait kalıntıların özel eğitimli K9 köpeği Buddey sayesinde bulunduğu ifade edildi. Yolcunun bagajında kurutulmuş balık olduğunu söylediği fakat daha sonra çantada toplamda dört kilogram ağırlığında maymun cesedi bulunduğu bildirildi.

ABD Gümrük ve Sınır Koruması Sözcüsü Ryan Bissette yolcunun daha sonra maymunları yemek için yanına aldığını söylediğini belirtti.

1700 yılık tavuk yumurtası bulundu: Hâlâ sapasağlam

İngiltere’nin Buckinghamshire kontluğundaki Aylesbury’de kazı çalışması yapan arkeologlar yaklaşık 1700 yıllık olduğu tahmin edilen ve içinde hâlâ sıvı bulunan bir tavuk yumurtası buldu.

Bilim insanları yumurtanın tüm dünyada türünün tek örneği olduğunu düşünüyor. Kazı çalışmalarını yürüten kıdemli proje yöneticisi Edward Biddulph “İçindekileri gördüğümüzde gerçekten çok şaşırdık, çünkü dışarı sızmış olmasını bekliyorduk” dedi.

Bu kasabada akıllı telefon kullanmak yasak

Fransa’da yaklaşık iki bin kişinin yaşadığı Seine-Port kasabasında ilginç bir referandum yapıldı. Oy kullanan 272 kasaba seçmeninden 146’sı kamusal alanda akıllı telefon kullanımının yasaklanmasını istedi.

Referandumdan sonra kasaba yönetimi çocukların ekran başında geçirdiği süreyle ilgili ebeveynlere yönelik bir yönetmelik de onayladı. Yönetmeliğe göre çocukların sabahları yatak odalarında ve uyumadan önce ya da yemek sırasında ekran karşısında olmaması sağlanacak.

Haksız yere altı yıl hapis yattı, 10 milyon dolar tazminat alacak

ABD’de 2013 yılında kasten cinayet ve yaralama suçlarından müebbet hapis cezasına çarptırılan Alexandre Ansari’nin suçsuz olduğu ortaya çıktı. Detroit eyaletinde yerel mahkeme altı yıl hapis yatan Ansari’ye 10 milyon dolar (yaklaşık 309 milyon TL)  tazminat ödenmesine karar verdi.

Ansari 15 yaşındaki Ileana Cuevas isimli kız çocuğun ölümü ve iki kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olayda suçlu bulunmuştu. Detroit eyaletinde 2013 yılında müebbet hapse çarptırılan Ansari’nin 2019 yılında suçsuz olduğuna hükmedilmişti.

Sevgilisi terk edince önce “Hamileyim” dedi, sonra iftira attı

İngiltere’de sevgilisi tarafından terk edilen Jenny Keats-Rawling isimli genç kadın önce “Hamileyim” yalanı attı; hamile olmadığı anlaşılınca da adamın yeni sevgilisine “Birlikte olduğun kişi bir katil” dedi.

30 yaşındaki kadının ayrıca 100’den fazla kez telefonla arayarak eski erkek arkadaşını ısrarlı şekilde taciz ettiği ortaya çıktı. Adamın polise başvurmasının ardından tutuklanan kadın eski sevgilisiyle iletişime geçmemesi ve evine uğramaması koşuluyla daha sonra kefaletle serbest bırakıldı.

Üç yaşındaki çocuğu kadın sünneti için Kenya’ya götürdü, hapis cezası aldı

İngiltere vatandaşı olan üç yaşındaki kız çocuğunu kendi İslam inancına göre kadın sünneti için Kenya’ya götüren Amina Noor isimli kadın kadın sünnetinin uygulanmasına yardım etme suçundan hapse mahkum edildi.

Noor’a yedi yıl hapis cezası veren İngiltere’deki mahkeme ayrıca suçu “iğrenç ve korkunç bir eylem” olarak tanımladı.

Bunu da yaşamadık demeyiz: Tarihi hazinede 'uzay' kalıntıları, Nazilerin gizli mirasıBunu da yaşamadık demeyiz: Tarihi hazinede ‘uzay’ kalıntıları, Nazilerin gizli mirası

Bunu da yaşamadık demeyiz: Çin casusu olduğu şüphesiyle Hindistan'da gözaltına alınan güvercin aklandı ve özgürlüğüne kavuştuBunu da yaşamadık demeyiz: Çin casusu olduğu şüphesiyle Hindistan’da gözaltına alınan güvercin aklandı ve özgürlüğüne kavuştu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.