İzinsiz reklam panosu 14 kişiye mezar oldu

Hindistan'ın Mumbai kentinde etkili olan toz fırtınasında düşen reklam panosunun altında kalarak hayatını kaybedenlerin sayısı 14'çıktı. Yetkililer 75 kişinin de enkazdan yaralı olarak çıkarıldığını söyledi.

Dünya 14 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Hindistan'da çöken reklam panosu / Fotoğraf: AA

Hindistan’ın Mumbai kenti korkunç bir kazayla sarsıldı. Toz fırtınası nedeniyle yıkılan devasa reklam panosu tam 14 kişinin hayatına mal oldu. Fırtınaların ve kötü hava koşullarının öne çıktığı mayıs ayı özellikle Asya ülkelerini olumsuz etkilemeyi sürdürüyor. Afganistan’da yaşanan sel felaketinin yansımaları sürerken gözler bu sefer de Hindistan’a çevrildi. Toz fırtınasının etkisinde kalan Hindistan’ın finans başkenti Mumbai kentinde yaşanan bir kaza dünyanın dikkatini çekti. Toz fırtınası nedeniyle devasa bir reklam panosu düştüğü yerde 14 kişiye mezar oldu. Yetkililer 75 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Olimpik havuzdan büyük

Kurtarma ekipleri reklam panosunun altında kalan kazazedelere ulaşmak ve metal enkazı temizlemek için ekskavatör kullandı. Yetkililere göre olimpik bir yüzme havuzundan daha büyük olan reklam panosu pazartesi günü fırtına sırasında bir akaryakıt istasyonunu, evleri ve arabaları ezerek 100’den fazla kişinin üstüne düşmüştü.

Brihanmumbai Belediye Kurumu 75 yaralının kurtarıldığını ve 14 cesedin bulunduğunu açıkladı. Üst düzey Ulusal Afet Müdahale Gücü yetkilisi Mohsen Shahedi Reuters’a kurtarma operasyonunun zor olduğunu söyledi. Shahedi’nin operasyonu böyle nitelemesinin nedeni reklam panosunun ağırlığı ve akaryakıt istasyonunun üstüne düşmesi. Yanıcı madde Shahedi’ye göre her şeyi daha da zorlaştırdı.

İzin verilenden dokuz kat daha büyük

Toz fırtınası ve sağanak yağmurun şehri vurduğu, trafiğin durma noktasına getirdiği ve Mumbai havaalanındaki uçuşların aksadığı o gün reklam panosunun çökme anları da kameralara yansıdı. Belediye tarafından yapılan açıklamada reklam panosunun sahibi olan ajansın BMC’den izin almadığı belirtildi. Panonun 1338 metrekare büyüklüğünde olduğu ve izin verilen azami büyüklüğün dokuz katından fazla olduğu belirtildi.

Olaya ilişkin soruşturma sürüyor.

Microsoft uyardı: Çin yapay zekayla ABD, Güney Kore ve Hindistan seçimlerini hedefliyorMicrosoft uyardı: Çin yapay zekayla ABD, Güney Kore ve Hindistan seçimlerini hedefliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.