Macron şova doymuyor: Bu kez hayır amaçlı futbol maçına çıktı

Son dönemde sportif bir kimlikle öne çıkma çabalarını sürdüren Fransa lideri Macron kum torbası dövdüğü görüntülerin ardından bu kez de yeşil sahada boy gösterdi, yardım amacıyla düzenlenen maçta ter döktü.

Dünya 25 Nisan 2024
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yeşil sahalarda. / Fotoğraf: Fransa Cumhurbaşkanlığı

Son dönemde popülizm rüzgarına kapılıp adeta atağa kalkan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron bu kez yeşil sahada boy gösterdi. Ülkesi 2024 Paris Yaz Olimpiyatları’na hazırlanırken Fransız lider spor alanındaki hünerlerini bir kez daha sergiledi.

Futbola olan hayranlığıyla bilinen Macron Paris’in batısındaki Yvelines’de bir kulüpte futbol efsaneleri ve ünlü oyuncularla bir yardım maçı için forma giydi.

Başkanlığını First Lady Brigitte Macron’un yaptığı bir çocuk sağlığı yardım kuruluşu için para toplanan etkinlikte eski Dünya Kupası galipleri Laurent Blanc ve Didier Deschamps’ın da aralarında bulunduğu bir kadro yer aldı.

Maçtan önce X hesabından yaptığı paylaşımda Macron “Bu maçı hastanede yatan çocuklarımız ve gençlerimiz için oynayacağız” diye yazdı.

46 yaşındaki Fransa lideri 2017’de seçilmesinden bu yana modern Fransa’nın en genç cumhurbaşkanı olarak dinamik bir imaj çizmek için atletik becerilerini ve fiziğini göstermek için hiçbir fırsatı tepmedi.

Bu yılın başlarında Macron’un bir kum torbasına vururken çekilen fotoğrafları sosyal medyada viral olmuş ve Rusya’nın Ukrayna’daki savaşına karşı “Avrupa’nın tepkisini sertleştirme çabasının son raundu” olarak algılanmıştı.

French President Emmanuel Macron pictured during a boxing session.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron bir boks dersi sırasında görüntülendi. / Fotoğraf: Soazig de la Moissonniere / Instagram

Penaltıyı kaçırmadı, takımı 3-1 kazandı

Güne damga vuran maçta Fransa Cumhurbaşkanı orta saha oyuncusu olarak sahaya çıktı ve Didier Drogba ve Eden Hazard gibi futbol ikonlarıyla birlikte oynadı. Maça ayrıca MMA dövüşçüsü Cyril Gane ve eski Alman kaleci Jens Lehmann gibi diğer önemli isimler de katıldı.

Maç Macron’un bir penaltı golüyle katkı sağladığı takımının 3-1’lik üstünlüğüyle sonuçlandı.

Macron oyunlar sırasında birkaç gün Olimpiyat müsabakaları için kullanılacak olan Seine Nehri’nin yakın zamanda yeniden canlandırılan tatlı sularına dalma sözü verdi.

Futbol sahnesinde pek de yeni sayılmayan Macron daha önce de bir yardım maçına katılmış, özellikle de üç yıl önce sağlık çalışanlarına karşı oynanan bir maçta penaltı noktasından gol atmıştı.

Öte yandan maçtan sonra müsabakanın tüm katılımcıları Elysee Sarayı’na davet edildi, oyunlara giden süreçte etkinliğin sosyal önemine vurgu yapıldı.

Fransa Cumhurbaşkanlığı’na göre bu yardım maçı 26 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasında Paris’te yapılacak olimpiyatlar öncesinde Macron’un hem hayırseverlik faaliyetlerinin hem de ulusal ruhu teşvik etmesinin bir aracı olarak gördüğü sporla ilişkisini vurgulamak için düzenlendi.

Macron, 'Neo-popülist erkekliğin öncüsü' Putin'e ringden meydan okuduMacron, ‘Neo-popülist erkekliğin öncüsü’ Putin’e ringden meydan okudu

Fransız first lady Brigitte Macron'un hayatı dizi oluyorFransız first lady Brigitte Macron’un hayatı dizi oluyor

Macron el yükseltti: Rusya Paris olimpiyatlarını hedef alacakMacron el yükseltti: Rusya Paris olimpiyatlarını hedef alacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.