Oscar ödüllü Susan Sarandon’dan Filistin’e destek

Oscar ödüllü ABD'li oyuncu Susan Sarandon, Hamas-İsrail savaşında Filistin halkına yapılan katliama sessiz kalmadı. Sarandon yaptığı açıklamada "Gazze'de olanları önemsemeniz için Filistinli olmanıza gerek yok. Filistin'in yanındayım" dedi.

Dünya 7 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Oscar ödüllü ABD'li oyuncu Susan Sarandon

Amerikan sinemasının önemli oyuncularından Susan Sarandon, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Filistin’e  desteğini duyurdu.

New York’ta 5 Kasım’da düzenlenen Filistin’e destek gösterisinden bir fotoğrafını paylaşan Oscar ödüllü oyuncu, “Gazze‘de olanları önemsemeniz için Filistinli olmanıza gerek yok. Filistin’in yanındayım. Herkes özgür olana kadar kimse özgür değildir” dedi.

Sarandon, 21 Ekim’de, aralarında Joaquin Phoenix, Cate Blanchett, Jon Stewart, Kristen Stewart, Mahershala Ali ve Riz Ahmed gibi ünlü isimlerin de bulunduğu 58 sanatçı ve aktivist ile birlikte gönderdiği mektupla ABD Başkanı Joe Biden’dan İsrail ve Filistin arasında ateşkes çağrısı yapmasını istemişti.

90’lı yıllarda dört kez Oscar’a aday olan oyuncu, 1996 yılında Sean Penn ile başrolü paylaştığı ‘Ölüm Yolunda / Dead Man Walking’  ile En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar’ını kazanmıştı.

58 sanatçıdan Biden'a çağrı: Gazze'de ateşkesi sağlayın58 sanatçıdan Biden’a çağrı: Gazze’de ateşkesi sağlayın

İngiliz sanatçıdan, Filistin'deki katliam için animasyonİngiliz sanatçıdan, Filistin’deki katliam için animasyon

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.