Trump: ‘Evde Tek Başına 2′ filmine zorla girmedim, bana yalvardılar’

Eski ABD Başkanı Trump 'Evde Tek Başına 2' filminde rol almak için zorbalık yaptığı iddialarını yalanladı, "Yapım ekibi filmde görünmem için bana yalvardı" dedi.

Dünya 29 Aralık 2023
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
45. ABD Başkanı Donald Trump "Evde Tek Başına 2" filminde çok kısa bir sahnede rol almıştı. / Fotoğraf: Home Alone 2

Eski ABD Başkanı Donald Trump, yönetmen Chris Columbus’un ‘Evde Tek Başına 2’ filminde rol almak için zorbalık yaptığı iddialarını yalanladı. Trump filmde kısa bir anlığına seyirci karşısına çıkmıştı. Kendisine ait Truth Social adlı sosyal medya platformunda yaptığı açıklamada Trump “Filmin yapım ekibi bir cameo görüntüsü vermem için bana yalvardı” dedi. Sinemada cameo görüntü ağırlıklı olarak filmlerde ünlü birisinin kısa süreliğine görülmesi olarak tanımlanıyor.

Yaptığı paylaşımda Trump şu ifadeleri kullandı:

“Yapımcılar New York’ta o zamanlar sahibi olduğum Plaza Otel’i kiralamışlardı. Çok meşguldüm ve filmde rol almak istemedim. Fakat çok naziktiler ve her şeyden önce ısrarcıydılar, bana adeta yalvardılar. Bu yüzden kabul ettim ve film aldı başını gitti. O küçük cameo bir roket etkisi yarattı ve film büyük bir başarı elde etti. Hâlâ da etkili, özellikle de Noel zamanı. Ne zaman yayınlansa insanlar beni arıyor.”

İşte tartışmanın odağındaki o sahne:

1990 yapımı komedi filmi ‘Evde Tek Başına’nın devam serisi ‘Evde Tek Başına 2’ 359 milyon dolar hasılat elde ederek 1992 yılının en yüksek hasılat yapan üçüncü filmi olmuştu.

Her iki filmi de yöneten Columbus 2020 yılında Business Insider’a verdiği demece göre Trump, otel ücretine ek olarak filmde rol almayı şart koşmuştu. “Filme girmek için zorbalık yaptı” diyen Columbus, Trump’ın kendisine “Plaza’yı kullanabilmenizin tek yolu benim filmde yer almamdır” dediğini söyledi.

Filmin görüntü yönetmeni Julio Macat da Columbus’un iddialarını desteklemiş, Trump’ın filmin çekimleri sırasında kadraja zorla girdiğini anlatmıştı. Macat, Trump’ın bu talebine ilişkin “Tabii ki evet dedik çünkü onun otelinde çekim yapıyorduk” demişti.

‘Film için harika bir seçenektim’

Truth Social’daki paylaşımında iddiaları yalanlayan Trump “Hiçbir şey gerçeklerden daha uzak olamaz” diyerek filmde az da olsa görünmesinin yapıma önemli bir destek sağladığını savundu ve ekledi:

“Bu cameo görünüm filmin başarılı olmasına yardımcı oldu. Eğer zorbalık yaptığımı hissettilerse ya da beni istemedilerse neden beni 30 yıldan fazla bir süre boyunca filmde tuttular? Çünkü film için harika bir seçenektim ve ayrıca hâlâ da öyleyim, işte bu yüzden!”

Columbus’un sözlerine tepki gösteren eski başkan, yönetmen hakkında “Kendisi için bir Trump reklamı arayan ve geçmişten gelen bir başka Hollywood adamı” ifadelerini kullandı.

Noel zamanının vazgeçilmez yapıtlarından

Macaulay Culkin’in ailesi tarafından yanlışlıkla terk edilen ve Joe Pesci ile Daniel Stern’in canlandırdığı hırsızlarla mücadele etmek zorunda kalan küçük bir çocuğu canlandırdığı ‘Evde Tek Başına’ filmleri Noel’in vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

Yakın zamanda verdiği bir röportajda Pesci, filmin yapım sürecini “çarpıcı bir spontanlık ve yaratıcılık” sözleriyle tanımladı. Ayrıca karakterinin şapkasının ateşe verildiği sahne için “Başımın üstünde ciddi yanıklar oluşmuştu” dedi.

Kanada’da o sahne filmden çıkarılmış, Trump Trudeau’yu suçlamıştı

2019 yılında bazı Trump destekçileri Kanada’da televizyonda gösterilen filmden Trump’ın yer aldığı sahnenin çıkarılmasından şikayetçi olmuşlardı. O dönem Trump, iki ülke arasında ticaret tarifeleri konusunda yaşanan bir anlaşmazlığın ardından bu hamlenin arkasında Kanada başbakanı Justin Trudeau’un olduğundan şüphelendiğini söylemişti.

Filmi yayınlayan CBC kanalının bir sözcüsü ise bu iddiayı yalanlamıştı. Sözcü, filmin kanal tarafından yayınlanmak üzere satın alındığını, 2014 yılında kurgulandığını ve Trump’ın sahnesinin “konunun ayrılmaz bir parçası olmadığı” için çıkarılan birkaç sahneden biri olduğunu belirtmişti.

Daha sonra 2021 yılında Culkin, Trump’ın filmden dijital olarak çıkarılması fikrine “ikna olduğunu” söylemişti.

Trump 80’li ve 90’lı yıllarda film ve dizilerdeki cameo görünümleriyle bir bakıma ün kazanmıştı. 2017 yılında Matt Damon, Columbus’un Trump’ın kendi mülklerini öne çıkarmak isteyip yapımlarda görünmek için ısrar ettiği iddiasını desteklemişti. Damon, Hollywood Reporter’a verdiği demeçte bu tür cameoların genellikle kurgunun son aşamasında çıkarıldığını öne sürdü.

Michigan'dan Trump'a iyi haber: Seçimlere katılabilecekMichigan’dan Trump’a iyi haber: Seçimlere katılabilecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.