Bloomberg’e göre hükümet İstanbul’da taksi sorununu çözmek için harekete geçti

Amerikan haber ajansı Bloomberg'e göre hükümet İstanbul’da daha önce Ak Partili belediye meclis üyelerinin çok kez engellediği taksi sayısını artırma projesini ele alıyor. Hükümet taksi sayısını yüzde 73 oranında artırıp 31 bin 815'e yükseltecek.

Ekonomi 28 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
İstanbul'un 43 bin taksiye ihtiyacı var İBB verilerine göre İstanbul'da 1.000 kişi başına sadece 1,16 taksi düşüyor

Hükümet İstanbul’da yıllardır büyük şikayet konusu olan taksi sorununun çözümü için adım atmaya hazırlanıyor.  Bloomberg’in haberine göre Ak Parti yönetimi yıllardır süren tepkilerin ardından İstanbul’daki taksi sayısını artırmayı planlıyor. Konu ile ilgili Bloomberg’e bilgi veren iki yetkiliye göre hükümet şehirdeki taksi sayısını yüzde 73 oranında artırarak yaklaşık 31 bin 815’e çıkaracak bir yasa üzerinde çalışıyor. Plan kesinleşmediği için isimlerinin açıklanmaması koşuluyla konuşan yetkililer artışın zamanlamasına sonraki bir aşamada karar verileceğini söyledi. İstanbul’da şu an 861 kişiye bir taksi düşüyor. Planlanan artış gerçekleştirse her 500 kişiye bir taksi düşecek.

Taksilerden büyük şikayet var

Yaklaşık 16 milyon nüfuslu İstanbul’da güzergâh seçen, müşteri almayı reddeden ya da turistlerden fazla ücret alan şoförler son yıllarda büyük şikayet konusu oluyordu. 2023 yılında belediye taksiler hakkında yaklaşık 72 bin şikayet aldı. Taksi sahipleri ise ücretlerin düşük olmasından şikayetçi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 2019’da seçildiğinden bu yana taksi sayısını artırmaya çalışmış ancak bu hamle hükümet tarafından defalarca reddedilmişti.

İmamoğlu ‘gündeme getiriyoruz’ tweeti attı

Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu taksi sayısını artırma ve yeni projelerle sorunu çözme çabalarını sürdürüyor. İmamoğlu dün yaptığı sosyal medya paylaşımında sorunun çözümü için konunun yarınki UKOME toplantısında görüşüleceğini belirterek şu görüşleri dile getirdi:

Paylaşımlı yolculuk ve milyar dolar vergi geliri ‘siyasi karar'ı bekliyorPaylaşımlı yolculuk ve milyar dolar vergi geliri ‘siyasi karar’ı bekliyor

Paylaşımlı yolculuk Ankara’ya doğru yola çıktı, Martı Wall Street'te uçuşa geçtiPaylaşımlı yolculuk Ankara’ya doğru yola çıktı, Martı Wall Street’te uçuşa geçti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.