Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda ‘tombul parmak’ vakası

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in X hesabından paylaşılan gönderisinin altına bir kullanıcının yaptığı 'Aha buna da vergi gelecek' yorumu resmi hesaptan yanlışlıkla retweet edildi. 'Tombul parmak' diye tanımlanan olay borsada da sık yaşanıyor.

Ekonomi 12 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Mehmet Şimşek'in dün Dünya Bankası Grubu Başkanı Ajay Banga ile görüşmesinin ardından paylaştığı tweet'in altına yapılan yorum olay oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in sosyal medya platformu X hesabından paylaşılan gönderisinin altına bir kullanıcı tarafından yapılan yorumu bakanlık hesabı yanlışlıkla retweet etti. Bakanlığın sosyal medya hesabını yöneten kişinin yetiştirmesi gereken işler için acele ederken parmağının dokunmasıyla yaşanan olay gündeme damgasını vurdu. “Tombul parmak” olarak tanımlanan bu olay birçok resmi hesapta sıklıkla yaşanabiliyor. Özellikle borsada “tombul parmak” tarafından yapılan bazı işlemler milyonlarca liralık zararlara yol açabiliyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın X hesabından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in dün Dünya Bankası Grubu Başkanı Ajay Banga ile görüşmesine ilişkin bir paylaşım yapılmıştı. Banga ile 2024-2028 dönemine ilişkin ülke işbirliği çerçevesini görüştükleri verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini aktaran Şimşek “Dirençli şehirler başta olmak üzere enerjide dönüşüm, altyapı, KOBİ’lerin ve istihdamın desteklenmesi⁠ gibi birçok alanda geliştirilebilecek işbirliklerini ele aldık” değerlendirmesini yapmıştı. Şimşek, Türkiye’nin Dünya Bankasında aktif portföy büyüklüğü açısından dünyada ikinci, bölgede ise birinci sırada yer aldığına işaret ederek “Dünya Bankası’na programımıza olan güveni ve ülkemize sağladığı destek için teşekkür ediyoruz” demişti.

Bu paylaşımın altına gelen bir kullanıcının “Aha ona da vergi kesecek” şeklindeki paylaşımını Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın hesabı retweet edince gündem oldu.

Dünya Bankası raporundan Türkiye izlenimleriDünya Bankası raporundan Türkiye izlenimleri

18 milyar dolarlık Dünya Bankası kredisinde işlem tamam18 milyar dolarlık Dünya Bankası kredisinde işlem tamam

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.