Çok acı bir soru: ‘Benden sonra kızıma ne olacak’ cinayeti mi?

Trabzon'da 80 yaşındaki Yaşar Aytekin 52 yaşındaki zihinsel engelli kızını öldürdükten sonra intihar etti. Sebebi bilinmiyor, ancak akla engelli ailelerinin hep sorduğu o soru geliyor: Ben öldükten sonra çocuğuma kim bakacak?

Gündem 31 Aralık 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Türkiye’de devlet destekli engelli bakım merkezlerinin hali ortada, bakıma muhtaç kişilere yönelik şiddet haberleri sık sık gündeme geliyor. Özel bakımevleri ise hem çok pahalı hem de aynı denetimsizliğe tabi. Durum bu olunca engelli çocuğu olan ailelerin en büyük korkusu, ben bu dünyadan ayrılınca çocuğuma ne olacak, kim bakacak, kim şefkat gösterecek? Bu soruların yanıt bulma ihtimali ise kısa vadede mümkün görünmüyor.

Trabzon’dan gelen bir haber ise akla engelli ailelerin bu endişelerini getirdi. Trabzon merkez Toklu Mahallesi’ndeki Gül Sitesi’nde oturan 80 yaşındaki Yaşar Aytekin’e ulaşamayan yakınları, çilingirle eve girdi. Evde Yaşar Aytekin ve zihinsel engelli 52 yaşındaki kızı Gülgün Aytekin’i kanlar içinde bulan aile fertlerinin ihbarı üzerine adrese sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede Yaşar Aytekin’in tabancayla kızını başından vurarak öldürüp, aynı silahla yaşamına son verdiği tespit edildi. Savcılık incelemesi sonrası baba ve kızının cansız bedenleri otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Üç çocuğu engelli olan polise ‘İmamoğlu’ndan yardım aldın’ sürgünüÜç çocuğu engelli olan polise ‘İmamoğlu’ndan yardım aldın’ sürgünü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.