Beş gündür aranıyordu: Kayıp profesörün elleri bağlı cesedi bulundu

Beş gün önce evinden çıktıktan sonra kendisinden haber alınamayan Prof. Dr. Bekir Karasu'nun cesedi Porsuk Çayı'nda, elleri iple bağlı halde bulundu. Cinayet soruşturması açıldı.

Gündem 2 Temmuz 2024

Eskişehir Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü’nde görevli Prof. Dr. Bekir Karasu (59) 27 Haziran’da evinden çıktı ve bir daha kendisinden haber alınamadı. Ailesi ve yakınları çevrede arayıp Prof. Dr. Karasu’ya ulaşamayınca Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’ne kayıp başvurusu yaptı. Polisin yaptığı araştırmada Karasu’ya ait aracın son olarak Odunpazarı ilçesine bağlı Büyükdere Mahallesi’ndeki Nabi Avcı Bulvarı’ndan geçtiği belirlendi. Mobese görüntülerinin yanı sıra cep telefonu sinyallerini takip eden polis ekipleri Odunpazarı ilçesine bağlı kırsal Karacaşehir Mahallesi bölgesine yoğunlaştı.

Önce nasıl öldürüldüğü belirlenecek

Polis ekipleri bölgede yaptığı aramalarda Prof. Dr. Karasu’nun Porsuk Çayı’nda cesedini buldu. Elleri iple bağlı olan Karasu’nun ölümüyle ilgili Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ‘cinayet’ soruşturması başlatıldı. Porsuk Çayı’ndan çıkarılan Karasu’nun cesedi savcılık ve polis incelemesinin ardından kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Korhan Berzeg kaybolalı 300 günü geçti; ailesi de ümidi kestiKorhan Berzeg kaybolalı 300 günü geçti; ailesi de ümidi kesti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.