‘Candan kardeşler’ soruşturmasında çete lideri itirafçı oldu

‘Suç örgütüne üye olma' iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Candan kardeşlerin de yer aldığı soruşturmada çete lideri olarak yargılanan Onur Apaydın etkin pişmanlık dilekçesi sunarak itirafçı oldu.

Gündem 13 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Candan kardeşler ve Onur Apaydın'ın gözaltı görüntüleri

Türkiye Onur Apaydın’ı bir dolandırıcılık çetesinin lideri olarak tanıdı. Operasyon düzenlenen suç örgütünün resmi kurumların icradan satışa çıkardığı araçları ucuza satarak güven kazanıp ardından bu yöntemle araç talepleri aldığı ve para toplayarak birçok kişi dolandırdıkları ortaya çıkmıştı. Operasyonu sıradan bir dolandırıcılık operasyonundan ayıran Onur Apaydın’ın Nihal Candan’ın eski sevgilisi olması ve sosyal medya fenomeni Bahar ve Nihal Candan kardeşlerin de bu operasyon kapsamında tutuklanması oldu. Apaydın yargılama soncunda 459 yıl 7 ay hapis ve 143 849 bin 200 TL para cezası ile cezalandırıldı.

Fenomen kardeşlerden ‘anoreksiya’ya yakalanan Nihal Candan aşırı zayıfladığı için geçen günlerde tahliye edildi.

Nihal Candan'ın cezaevi anıları: Kocam da gelmez oldu...Nihal Candan’ın cezaevi anıları: Kocam da gelmez oldu…

Soruşturmayla ilgili bugün yeni bir gelişme daha yaşandı. Çete lideri olduğu iddiasıyla iki soruşturmadan tutuklu olan Onur Apaydın etkin pişmanlık içeren mektubu dilekçe olarak Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na ve yargılandığı mahkemeye gönderdi.

Dilekçede çetenin lideri olmadığını iddia eden eski polis memuru Onur Apaydın örgütün en önemli isimlerini tek tek sıralayarak çete liderinin kim olduğunu belirtti. Suç örgütünün işlettiği gece kulüpleri ve işyerlerini de 10 sayfalık dilekçesinde yazdı. Apaydın bu bölümde Sarallar isimli suç örgütünü işaret etti.

Apaydın dilekçesinde bu operasyonla gündemde yer alan Nihal ve Bahar Candan kardeşlerle ilgili de bilgi verdi. Nihal ve Bahar Candan kardeşlere araba reklamı yaptırmadığını belirten Apaydın “Bu iki kız kardeşin İnstagram’da çok büyük bir takipçi kitlesi vardır. Fakat paylaşımlarına bakıldığında “Ben aldım çok kazandım, siz de alın kazanın’ gibi bir paylaşımları yoktur. Bahar ve Nihal Candan örgütün kasası değildir” dedi.

Yaşadığı ilişkilere değinen Onur Apaydın dilekçesinde bu örgütün ve eylemlerin daha net şekilde ilintilerini ve ilişkilerini, kimin kime nasıl para, araç veya mülk geçiş yaptığını, emir komuta zincirini, hiyerarşik yapıyı en doğru şekilde izah edebileceğini, anlatabileceğini belirtti.

Onur Apaydın ifadesinin ardından can güvenliği gerekçesiyle başka bir cezaevine sevk edildi. Dün sevki gerçekleştirilen Apaydın’ın S Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tek kişilik koğuşta olduğu öğrenildi.

Nihal Candan koğuş arkadaşı Seçil Erzan'ı anlattı: O izlemiyor diye haber izlemedikNihal Candan koğuş arkadaşı Seçil Erzan’ı anlattı: O izlemiyor diye haber izlemedik

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.