CHP deprem bölgesi çiftçisi adına çağrı yaptı: ÇKS’de 2023 şartı aranmasın

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adem deprem bölgesi çiftçisinin 'sulama hizmet bedelinde yüzde 50 devlet desteği' konusunda mağdur olduğunu söyledi. Destekten yararlanmak için 2023 kaydı arandığını, bunun deprem yüzünden imkânsız hale geldiğini söyledi.

Gündem 7 Aralık 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem deprem bölgelerindeki çiftçilerin sulama hizmet bedelinde yüzde 50 devlet desteği için getirilen 2023 yılına ait Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) koşulunun mağduriyet yarattığını belirtti.

Erhan Adem “Deprem nedeniyle 2023 kaydı alınması neredeyse imkansız hale geliyor. Bu durum çiftçilerin destekten faydalanmasını engelliyor. Uygulama deprem mağduru çiftçilerin haklarını gasp etmektedir. Bu haksız uygulamadan vazgeçilmeli, deprem mağduru tüm çiftçilere sulama hizmet bedelinde indirim hakkı tanınmalıdır” dedi.

CHP Tarım ve Orman Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem sorunu şöyle anlattı:

“Cumhurbaşkanı kararıyla Nisan 2023’te yürürlüğe giren tarımsal sulama amaçlı su kullanım hizmet bedelinde yüzde 50 devlet desteği uygulaması deprem bölgelerinde çiftçiler için sorun olmaya devam ediyor. Özellikle Hatay ilinde yaşanan uygulama sorunu çiftçinin mağduriyetine yol açıyor. Cumhurbaşkanı Kararına göre destekten yararlanacak çiftçilere 2023 yılına ait ÇKS kaydı zorunluluğu getiriliyor ve deprem nedeniyle 2023 kaydı alınması neredeyse imkansız hale geliyor. Bu uygulama deprem mağduru çiftçilerin haklarını gasp etmektedir. Kararda herhangi bir yıl kısıtlaması olmamasına rağmen bu haksız uygulamadan vazgeçilmeli ve deprem mağduru tüm çiftçilere sulama hizmet bedelindeki indirim hakkı tanınmalıdır. Hükümet yetkililerinin, çiftçilerin hak ettikleri desteği alabilmeleri için acilen bu konuya müdahale etmesi gerekmektedir.”

Depremzede aile, tek göz evde kanserle mücadele ediyorDepremzede aile, tek göz evde kanserle mücadele ediyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.