Elleri, ayakları, ağzı bağlı halde ölü bulunmuştu: Müzisyen cinayetini itiraf ettiler

Müzisyen Çınar Ersanlı'nın tek başına yaşadığı evde elleri, ayakları ve ağzı bağlanmış halde ölü olarak bulunmasının şüphelilerinin ifadeleri ortaya çıktı.

Gündem 21 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı

İstanbul Kadıköy’de 40 yaşındaki müzisyen Çınar Ersanlı’nın tek başına yaşadığı evde elleri, ayakları ve ağzı bağlanmış halde ölü olarak bulunmasının ardından başlatılan soruşturmada iki şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin ifadeleriyle olay öncesi ve sonrasına ait güvenlik kamera kayıtları ortaya çıktı.

Kadıköy’de aynı zamanda makine mühendisi olan müzisyen yalnız yaşadığı evinde elleri, ayakları ve ağzı bağlanmış halde ölü bulundu. Olay 18 Ağustos Pazar günü saat 23.00 sıralarında 15 katlı binanın 2’nci katında meydana geldi.

Habertürk Muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre 40 yaşındaki Çınar Ersanlı’dan 17 Ağustos Cumartesi gününden sonra haber alamayan yakınları daire kapısını çaldı.

Kapının açılmayınca çilingir yardımıyla içeri giren yakınları Ersanlı’nın salonda elleri, ayakları ve ağzı bağlı hareketsiz halde yattığını gördü. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri Ersanlı’nın hayatını kaybettiğini belirledi.

Ersanlı’nın cenazesi Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Adli Tıp’ta yapılan ilk incelemede Ersanlı’nın boğulduğu ve boynunda kırık olduğu tespit edildi.

Müzisyenin ölümü üzerine çalışma başlatan İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ve Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği Ersanlı’nın son görüştüğü kişileri tespit etti.

İki kişi gözaltında

Daha sonra oturduğu apartman ve civarındaki kameraları incelemeye alan ekipler kimliklerini belirledikleri iki şüpheliyi Beşiktaş’ta gözaltına aldı.

Gözaltına alınan şüphelilerden 19 yaşındaki Mehmet Ali U.’nun bir suçtan, 26 yaşındaki Emre E.’nin de yedi suçtan kaydı olduğu öğrenildi.

İki şüpheli sorgulanmak üzere Cinayet Büro Amirliği’ne götürüldü.

İtiraf ettiler

Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan şüpheliler ilk ifadelerinde Ersanlı’yla internetten tanıştıklarını belirterek “Olay günü evine gittik. Alkol aldık. Aramızda geçen bazı şeyler sonrasında tartıştık, bizi şikayet etmesin diye ellerini ayaklarını ve ağzını bağladık. Sonra da kaçtık. Öldüğünü bilmiyorduk. Amacımız bizi polise şikayet etmeden kaçmaktı” dediği öğrenildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ne götürülen iki şüpheli işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Öte yandan soruşturmada şüphelilerin olay öncesi ve sonrasına ait güvenlik kamera kayıtları ortaya çıktı. Bu arada maktul ile şüphelilerin buluşarak bir market ve binaya girdiği anlar güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Entrika, aşk, cinayet, savaş: Siz ne alırdınız?Entrika, aşk, cinayet, savaş: Siz ne alırdınız?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.