Bir kadın cinayeti göz göre göre ve adım adım geliyor olabilir

Ankara'da eski eşi Sinem T.'yi çocuklarının gözü önünde yedi yerinden bıçaklayan Sinan Özçelik olaydan dokuz ay sonra tahliye oldu. Genç kadın ölümden döndüğünü anlatarak kendisine sahip çıkılmasını istedi: "İlla tekrar zarar vermesi mi gerekiyor?"

Gündem 21 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Ankara’da yaşayan Sinan Özçelik ve Sinem T. iki yıl önce şiddetli geçimsiz nedeniyle boşanmıştı. Sinem T. güzellik merkezinde çalışıyordu. Anlaşılan o ki bu durum saplantılı adamı rahatsız etmişti ve Sinan Özçelik Ekim 2023’te velayeti eski eşinde kalan 11 ve 13 yaşlarındaki kızlarıyla Çocuk Görüşme Merkezi’nde görüştükten sonra eski eşiyle bir parkta bir araya geldi ve onunla ‘çocuklara iyi bakamadığını, başka erkeklerle görüştüğünü’ ileri sürerek tartıştı. Ardından bagajındaki ekmek bıçağını alarak Sinem T.’yi çocuklarının gözü önünde yedi yerinden bıçakladı. Kadın 10 gün yoğun bakımda yaşam savaşı verdikten sonra hayata tutundu.

Sinan Özçelik tutuklandı. Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘hakaret’, ‘tehdit’ suçlarından müebbet ve farklı sürelerde hapis istemiyle dava açıldı. Sinem T. çocuklarını teslim almaya giderken eski eşinin kendisine bir şey yapacağı endişesiyle cebine koyduğu cep telefonuyla aldığı ses kaydını dava dosyasına delil olarak sundu. Kayıtta tartışma ve bıçaklama sırasında Sinem T. ile kızının çığlıkları vardı.

Ses kaydının bilirkişi tarafından çözümü de dosyaya girdi. 12 Temmuz’da görülen üçüncü duruşmada sanık Özçelik, tutuklu kaldığı dokuz aylık süre göz önünde tutularak tahliye edildi.

‘Beni öldürmesi için mi tahliye ediyorsunuz’

Sinem T. tahliye kararına itiraz etti. Eski eşinin kendisine yeniden zarar vermesinden korkarak polise başvurarak koruma talep etti. Ancak bu isteği kabul edilmedi:

“Hakim beni öldürmeye teşebbüsten yargılanan şahsı tahliye etti. Mahkemede bana çok söz hakkı verilmedi. Karşı tarafın avukatı bana şahsın bıçağın sapıyla vurduğunu, öldürmek için değil, yaralamak için vurduğunu, öldürmek istese zaten öldürebileceği şeklinde bir savunma yaptı. Soruşturma aşamasında kızıma yalan ifade verdirmiş babası. Kızım bunu mahkemede söyledi, dikkate almadılar. ‘Beni öldürmesi için mi tahliye ediyorsunuz’ diye bağırdım. Bana ‘İtiraz edersiniz’ dediler.

Bizi duruşma salonundan çıkardılar. Raporlarım mevcut ve 10 gün yoğun bakımda kaldım. Ölümden döndüm. Rabbim beni iki evladıma bağışladı. Bıçağın arka sapı bu, yedi tane yarayı nasıl yapsın.

Devletime sığınıyorum. Bana ‘Tahliye olduktan sonra size bir şey mi yaptı’ diyorlar. Bana illa tekrar zarar mı vermesi gerekiyor? Hala şahsın ailesi tarafından tehditler alıyorum. Öldükten sonra değil yaşarken, hayattayken benim yanımda olsunlar.”

Tekirdağ'dan İstanbul'a cinayet takibi: Kaçan kişi polis çıktı, intihar ettiTekirdağ’dan İstanbul’a cinayet takibi: Kaçan kişi polis çıktı, intihar etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.