Eski eşinin boğazını kesen yazar Funda Demirci için ağırlaştırılmış müebbet istendi

İstanbul Beşiktaş'ta, mali müşavir olan eski eşi 50 yaşındaki Mustafa Çapar'ı boğazını keserek öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan 48 yaşındaki yazar Funda Demirci için istenen ceza belli oldu.

Gündem 22 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

İstanbul Beşiktaş’ta eski eşi Mustafa Çapar’ın boğazını keserek öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan sanık Funda Demirci’nin ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede maktulün çocukları E. ve M. “mağdur,” maktulün kardeşleri H. ve N.Ç. ise “müşteki” sıfatıyla yer aldı.

28 Eylül 2023’te Etiler Polis Merkezi’ne maktul Mustafa Çapar’ın Beşiktaş Akat Mahallesi Selçuklar Sokak’taki ikametinde eski eşi tarafından boğazından bıçaklanarak öldürüldüğü ihbarı geldiği anlatılan iddianamede bunun üzerine soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

İddianamede maktulün ve sanığın oğlu M.Ç.’nin ifadesine yer verilerek annesi Funda Demirci ile babasının 2021’de boşandıkları, ancak annesinin dönem dönem eve gelerek kaldığı bilgisi yer aldı.

Babasını kanlar içinde bulmuş

Olay günü annesinin eve geldiğini anlatan M.’nin gece bir ses duyunca salona girdiğini, babasını kanlar içinde yerde gördüğünü, daha sonra güvenlik görevlilerinin gelerek babasının boğazına tampon yaptığını söylediği belirtildi.

İddianamede tanık olarak ifadesine yer verilen sitedeki özel güvenlik görevlisi T.V.’nin de olayın yaşandığı gece evin önüne gittiğinde sanık Demirci’yi elinde büyük bir bıçakla binadan çıkarken gördüğü, eve girdiğinde maktulü boğazı kesik kanlar içinde bulduğu, maktulün ayak ucunda oğlunun ağlayarak oturduğunu gördüğü aktarıldı.

Tanık T.V.’nin ambulans geldiğinde olay yerini başka güvenlik görevlisi arkadaşına bıraktığı, sanığı da “Bana uçak bileti ayarlayın” ifadesiyle bir telefon görüşmesi yaparken gördüğü anlatıldı.

İddianamede soruşturma devam ederken sanığın susma hakkını kullandığı, cinayetten önce kardeşi M.D.’ye maktul eski eşinden nefret ettiğine ilişkin mailler ve ses kayıtları gönderdiğinin tespit edildiği ve terapi gördüğüne dikkat çekildi.

Funda Demirci’nin akıl sağlığının yerinde olup olmadığına ilişkin Adli Tıp Kurumu (ATK) raporu alınması talep edildiği ifade edilen iddianamede sanığın susma hakkını kullanmasıyla kardeşine, eski eşine nefret içerikli ses kayıtları göndermesinin Demirci’nin cezai sorumluluğunu etkileyecek seviyede akıl hastalığı olmadığını gösterdiği vurgulandı.

Ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi

İddianamede maktul Mustafa Çapar’a ait 27 Kasım 2023’te verilen ATK raporuna değinilerek ölümünün kesici, delici alet yaralanmasına bağlı tiroid kıkırdak kesisi ile büyük damar yaralanmasında gelişen dış kanama sonucu meydana geldiğinin belirlendiği kaydedildi.

İddianamede sanık Funda Demirci’nin “boşandığı eşini kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianameyle sanık Demirci’nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Funda Demirci kimdir?
Lisans eğitimini İnönü Üniversitesi Kimya Öğretmenliği bölümünde tamamladı. Üniversite yıllarında kitap, tiyatro, satranç ve çevre kulüplerindeydi. 1999-2006 yılları arasında İstanbul’da öğretmen olarak görev yaptı. Ardından on yıl özel bir şirkette proje yönetiminde çalıştı. Bu esnada Beykent Üniversitesi İnsan Kaynakları ve Örgütsel Değişim dalında Yüksek Lisans eğitimini tamamladı, ayrıca ICF onaylı ACTP belgeleri aldı. 2016 yılında profesyonel çalışma hayatını bırakarak edebi anlamda yazın ve okuma çalışmalarına dahil olmaya başladı. Roman, öykü ve tiyatro metinleri üstüne çalışıyordu.

Noor One cinayetlerinin kilit ismiydi: Kırmızı Bülten'le aranan Tolga Hakan Ceyhan İran'da yakalandıNoor One cinayetlerinin kilit ismiydi: Kırmızı Bülten’le aranan Tolga Hakan Ceyhan İran’da yakalandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.