Eylem Tok’un oğlu hayattan koparmıştı: Kederli anne ‘Adalete seslenmekten yoruldum, biz de ölü gibiyiz’ diyor

Firari yazar Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlunun ATV'yle çarparak ölümüne yol açtığı Oğuz Murat Aci'nin annesi 'adalete seslenmekten yorulduğunu' belirterek "Çocuğum baharında söndü. Biz de ölü olarak yaşıyoruz" dedi.

Gündem 12 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

İstanbul Eyüpsultan’da 1 Mart’ta yaşanan kaza kısa sürede Türkiye gündeminde ilk sıraya yükseldi. 16 yaşındaki Timur Cihantimur ailesine ait lüks araçla yol kenarında bekleyen ATV sürücülerine çarpmıştı.

Dört kişinin ağır yaralandığı kazada evli ve bir çocuk babası Oğuz Murat Aci kurtarılamadı. Eylem Tok ile oğlu kazadan saatler sonra apar topar önce Mısır’a oradan da ABD’ye kaçtı. Aci ailesiyse her fırsatta ikiliye “Türkiye’ye dönün, adalete teslim olun” çağrısı yaptı.

Oğuz Murat Aci’nin annesi Pervin Aci oğlunun yokluğunda geçirdiği ilk Anneler Günü’nde konuştu.

‘Biz de ölü olarak yaşıyoruz’

Oğlunu kaybedişinin üzerinden 70 gün geçtiğini söyleyen Pervin Aci şunları anlattı:

“Murat gideli yetmiş gün oldu, ama bana yetmiş yıl oldu. Karanlık, hiç aydınlık yok. Gündüzüm ve gecemiz yok. ‘Oğuzum, Oğuzum’ diye diye ne yapacağımızı bilmiyoruz. Eşimin dediği gibi kimler geldi, kimler geçti, kimler benim yanımdaydı hiç hatırlamıyorum.

‘Adalete seslenmekten yoruldum’

Bir buçuk yaşındaki torunum elimden tutarak babasının mezarına götürdü ve bana ‘Babaanne amin’ diye söyledi. Herkesin Anneler Günü’nü kutluyorum. Yalnızca o 10 aileyi kutlamıyorum. Eşi de bir şey yapamıyor. Çocuğum baharında söndü. Murat’ım öldü, biz de ölü olarak yaşıyoruz. Adalete seslenmekten yoruldum.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.