Gece karakola sığındı, sabahında sokak ortasında eski kocası tarafından vuruldu

Yaklaşık 3 yıldır eski eşi Muzaffer Meral tarafından tehdit edilen Derya Uslu aldığı son mesaj üzerine gece karakola sığındı. Ancak sabah savcılığa gitmesi gerektiği söylenen kadın sokak ortasında eski eşinin silahından çıkan kurşunun hedefi oldu.

Gündem 14 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

İstanbul Sultangazi’de yaşayan 46 yaşındaki Derya Muslu, yaklaşık 3 yıldır, eski eşi Muzaffer Meral tarafından tehdit ediliyordu. 3 Mayıs gecesi karakola giderek can güvenliği olmadığını belirten kadın, sabah da savcılığa gitmek için evden çıktı. Derya Muslu savcılığa giderken her ihtimale karşı yanına biber gazı da aldı. Olaylar ise kadının korktuğu gibi ilerledi ve yolda eski eşi Muzaffer Meral karşısına çıktı. Kadın, silahına sarılan erkeğin yüzüne biber gazı sıksa da kurşunun hedefi oldu. 3 el silah sesinin duyulduğu olayda, bir mermi Derya Uslu’nun karnına isabet etti.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı kadın, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hayati tehlikeyi atlatan Muslu, yaşadıklarını anlattı. Gece 00.00’da Muzaffer Meral’in kendisine silahlı fotoğraflar attığını ve ‘seni öldüreceğim’ dediğini belirten kadın bunun üzerine karakola gittiğini ancak sabah savcılığa gitmesi gerektiği yanıtıyla karşılaştığını ifade etti.

Darp raporu ve uzaklaştırma kararının 3 yıldır olduğunu ancak daha önce kimsenin kendisini korumaya gelmediğini belirten kadın, polislerin hastanenin kapısına geldiğini aktardı. Ölmek istemediğini ve küçük çocukları olduğunu söyleyen kadın, saldırı sonrası eski eşinin tanımadığı bir numaradan ‘geçmiş olsun’ yazdığını da sözlerine ekledi.

“Adalet yerini bulsun istiyorum, yakalansın, ağır ceza alsın. Yaşı, hastalığı, hiçbir şeyi fark etmez. Kabuslar içindeyim. Ölümle ben baş başa kaldım. Çocuklarım aklıma geldi, bir daha onları göremeyeceğim sandım” diyen kadın, biber gazı kullanarak hayatta kaldığını da vurguladı. Derya Uslu, “Eğer sıkmasaydım yaşamayacaktım. Öldürmek için gelmişti çünkü bir gün önce de silah fotoğraflarını atmıştı. Onu bile polise göstermiştim. Sonra hastaneye koruma verdiler, benim hastanede korunmaya ihtiyacım yoktu” dedi.

Kadına şiddet bitmiyor: İzmir'de cinayet İstanbul ve Bursa'da darpKadına şiddet bitmiyor: İzmir’de cinayet İstanbul ve Bursa’da darp

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.