Herkesin siniri burnunda, eli tetikte: Basit bir yol verme tartışması silahlı çatışmaya dönüştü, altı yaralı var

İstanbul'da sıradan ve basit bir yol verme tartışması silahlı çatışmaya dönüştü. Avcılar'da sert bir fren ve kornayla başlayan tartışma ve çatışmada bir dükkan ve bir minibüs de zarar gördü. Silahla yaralanan altı kişi hastanede.

Gündem 9 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Fotoğraf: DHA

İstanbul Avcılar’da sıradan bir öğle vakti başlayan yol verme tartışması bir anda sokak ortasında silahlı çatışmaya dönüştü ve çevrede büyük paniğe yol açtı. Yeşilkent Mahallesi’nde Balık Yolu Caddesi’ndeki olayda hafif ticari araç ve kamyonet sürücüleri arasındaki basit tartışma tarafların yakınlarının da dahil olmasıyla kontrol edilemez hale geldi.

Saat 12.30 sularında başlayan tartışma kısa sürede iki grubun da silaha başvurduğu bir kavgaya dönüştü. Sokak ortasındaki silahlı çatışmada Y.M., Y.M., U.K., Y.C.S., M.H.Y., S.Y. ve S.Y. isimli altı kişi yaralandı. Kurşunlara sadece insanlar hedef olmadı; çevredeki bir iş yeri ve park halinde/bir minibüs de hasar gördü.

Silah seslerini duyan mahalle sakinleri hemen polise haber verdi. Olay yerine gelen polis çevrede geniş güvenlik önlemleri alıp durumu kontrol altına aldı. Yaralılar hızla hastaneye kaldırıldı.

Bu dehşet anları çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde iki sürücünün tartışması sırasında çıkan kavganın çevredeki insanları da paniğe uğratan silahlı çatışmaya dönüştüğü görülüyor. Özellikle taraflardan birinin silahla ateş edip hızla kaçtığı anlar kameralar tarafından net şekilde kayda alındı.

Olayın şahitlerinden Mahsun Yılmaz yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: “Sadece bir fren ve korna sesinden çıkan tartışma bir anda kavgaya dönüştü. Birkaç esnaf kavgayı ayırmaya çalıştık, ama bir baktık ki ellerinde levyelerle gelen bir grup var. ‘Ben esnafım, bize dokunmayın’ diyerek kenara çekildim ama kavga hızla kontrolden çıktı. Neyse ki daha çok insan yaralanmadı.”

Yol verme kavgasında dört kişi, bir kişiyi çocuklarının gözü önünde dövdüYol verme kavgasında dört kişi, bir kişiyi çocuklarının gözü önünde dövdü

'Yol verme' kavgası: Kadın İETT şoförünü tehdit eden taksici hakaret yağdırdı‘Yol verme’ kavgası: Kadın İETT şoförünü tehdit eden taksici hakaret yağdırdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.