Kiracı evini ilaçladı, üst katta ev sahibinin torunu öldü

Konya'da iki katlı evin alt katında yaşayan kiracı evini ilaçladı. Ancak üst kattaki ev sahibinin tüm ailesi bu ilaçlamadan zehirlendi ve yedi yaşındaki Ahmet Enes uyuduğu yataktan bir daha kalkamadı.

Gündem 1 Şubat 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Konya’nın Meram ilçesinde, Uluırmak Mahallesi’nde iki katlı bir evde yaşayan Necla Duran’ın alt katındaki dairede de kiracısı vardı. Suriyeli kiracı Abdülkerim Ahmet eşi ve çocuklarıyla kalıyordu, ancak iddiaya göre evde sürekli böcek çıkıyordu. Necla Duran evinde yalnız yaşıyordu ama kızı ve torunları arada ziyarete geliyordu. Yaşlı kadının 40 yaşındaki kızı Ayşe Temel de eşi yurt dışında çalıştığı için okulların tatil olmasıyla birlikte üç çocuğunu alıp annesinin evine gitti.

Bir süre sonra evdekiler rahatsızlandı ve ilk kötüleşen de Ayşe Temel oldu. Önceki gün gece göğüs ağrısına dayanamayan kadın hastaneye gitti, tedavi olup yeniden annesinin evine döndü. Ancak dün Ayşe Temel ve çocukları 18 yaşındaki Fatmanur, 15 yaşındaki Yasin ile yeğenleri 17 yaşındaki Mine Büyükgör ve 21 yaşındaki Sena Gül Büyükgör mide bulantısı, baş dönmesi yaşamaya başladılar. Bunun üzerine hepsi Numune Hastanesi’ne gitti; tedaviye alınınca beşinin de zehirlendiği ortaya çıktı.

Kiracının evindeki birçok noktada böcek ilacı vardı.

Onlar hastanede tedavi görürken Necla Duran ile yedi yaşındaki en küçük torunu Ahmet Enes Temel evdeydi. Küçük çocuğun uykusu gelmişti ve bir daha hiç kalkamayacağı yatağında uykuya daldı. Anneanne Necla torunu uyanmayınca şüphelendi, sağlık çalışanı bir yakınıyla konuştu. Sağlıkçının tavsiyesi üzerine yaşlı kadın 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı, eve gelen ekipler duran kalbini yeniden çalıştırıp Ahmet Enes’i hastaneye kaldırdı. Ama küçük Ahmet Enes doktorların tüm müdahalesine rağmen hayata tutunamadı.

Olayın ardından yapılan incelemede kiracı Abdülkerim Ahmet’in evin birçok noktasına böcek ilacı koyduğu anlaşıldı. Abdülkerim Ahmet evi ilaçladığı için ailesini bir yakınının evine göndermişti. Bu nedenle o evde etkilenen olmamıştı ama inceleme yapan polisler üst katta yaşanan zehirlenmenin alt kattaki böcek ilacından kaynaklandığını saptadı.

KYK'da bir zehirlenme daha: 28 öğrenci zehirlendi, altısı hastaneye kaldırıldıKYK’da bir zehirlenme daha: 28 öğrenci zehirlendi, altısı hastaneye kaldırıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.