Kırmızı bültenle aranan baron Marmaris’te tatil yapmış: ‘Nasıl ikamet izni alıyor’

Uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı suçundan iki Kırmızı Bülten’le aranan uyuşturucu baronunun Marmaris'te tatil yaptığı Brezilya kaynakları sayesinde ortaya çıktı.

Gündem 3 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, kırmızı bültenle aranan suçluların Türkiye’de ikamet izni alıp şirket kurduğuna dair iki örneği yazdı ve “Bu nasıl mümkün olabiliyor?” diye sordu.

Saymaz, İtalya’daki suç örgütleriyle irtibatı bulunduğu ve kokain bulundurmak suçlarından ceza alan, hakkında 2018 ile 2020 yıllarında kırmızı bültenle arama kararı çıkarılan Waleed İssa Ahmad Khamees’in Brezilya’nın ihbarı üzerine Marmaris’te tatil yaptığı sırada yakalandığını yazdı. Khamees’in aranırken ‘Robert Sekeres’ adına düzenlenmiş sahte Sırp pasaportuyla ikamet izni aldığını ve bir şirket kurduğuna işaret eden Saymaz, Khamees’in 31 Ekim’de iade edildiği belirtti.

Kırmızı bültenle aranan uyuşturucu baronuna Yerlikaya döneminde vatandaşlık verilmişKırmızı bültenle aranan uyuşturucu baronuna Yerlikaya döneminde vatandaşlık verilmiş

Khamees’in avukatı iade yargılamasında Brezilya’nın FETÖ’cüleri iade etmediğini söyledi. Robert Sekeres’in Kosovola bir Müslüman olduğunu savundu. Aynı dilekçenin başka bir paragrafında ise Khamees’in Filistinli olduğunu savunarak “Filistin Halk Kurtuluş Ordusu üyesi olup Filistin’in bağımsızlık mücadelsine iştirak etmiştir” dedi.

Khamees’in yakalanma ve iade sürecinin detaylarını buradan okuyabilirsiniz.

“Türkiye, ikamet izni verdiği bir barondan işte böyle kurtuldu. Şayet Brezilya ihbar etmeseydi, belki Türk vatandaşı olabilirdi! Khamees, ilk ve tek örnek değil” diyen Saymaz, Avusturalya merkezli Comanchero adlı uluslararası uyuşturucu çetesi liderlerinden Maximillian Rivkin’in de sahte pasaportla Türkiye’ye geldiğini hatırlatarak, “Nasıl olabiliyor da Kırmızı Bülten’le aranan iki baron, imzaları alındığı halde ikamet izni ve vatandaşlık temin edebiliyor?” sorusunu gündeme getirdi.

Sırp ve Türk baronlarını aynı gizli haberleşme programı çökerttiSırp ve Türk baronlarını aynı gizli haberleşme programı çökertti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.