Korhan Berzeg olayında ‘yabancı araç’ iddiası yalan çıktı

Balıkesir’in Gönen ilçesine bağlı kırsalda kaybolan ekonomist Korhan Berzeg’in kaybolduğu güne dair görgü tanığı olduklarını söyleyen kişilerin verdiği bilgilerin doğru olmadığı tespit edildi.

Gündem 10 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Korhan Berzeg 84 yaşındaydı ve ABD’deki Dünya Bankası’nda bir dönem Asya Direktörü olarak çalışmış, emekli olunca Türkiye’ye dönmüştü. İstanbul Büyükada’da eşi Angela Berzeg ile birlikte yaşayan Korhan Berzeg 2023 yılının mayıs ayında Balıkesir’in Gönen ilçesi kırsal Armutlu Mahallesi’ndeki yazlık evine geldi.

17 Haziran’da telefonunu da yanına almadan doberman cinsi eğitimli köpeği ‘Tina’ ile yürüyüşe çıkan Korhan Berzeg bir daha dönmedi. Eşi kayıp ihbarı yaptı ve o günden sonra kendisinden yakın tarihe kadar haber alınamadı. 29 Ağustos’ta, yani Korhan Berzeg kaybolduktan 74 gün sonra Tina Armutlu Mahallesi’ndeki eve geldi. Evde kimse yoktu, ama komşuları köpeği tanıdı ve jandarmaya haber verdi. Bu gelişme bir umut ışığı olsa da sonuç çıkmadı. Angela Berzeg Büyükada’dan Armutlu’ya gelip köpeği teslim aldı. Tina’nın geri dönmesinin ardından ekip sayısı arttırıldı, arama çalışmaları 120 kişiyle yeniden başlatıldı. Ekipler daha önce beş kez aranan 250 kilometrekarelik bölgeyi genişletti. 50 kişilik ekiple sürdürülen arama çalışmaları Berzeg kaybolduktan 130 gün sonra 24 Ekim’de sonlandırıldı.

İddiaya göre Korhan Berzeg'in kaybolduğu gün köyden şüpheli bir araç geçtiİddiaya göre Korhan Berzeg’in kaybolduğu gün köyden şüpheli bir araç geçti

23 Nisan’da Armutlu’ya yaklaşık 3,5 kilometre uzaklıkta mahalle sakinleri tarafından kemik ve kıyafet parçaları ile kimlik ve banka kartları bulundu ve bunlar ekipler tarafından incelemeye alındı. İstanbul Adli Tıp Kurumunda yapılan çalışmada kemik parçalarından alınan DNA’nın Nisa Berzeg’den alınan DNA ile eşleştiği öğrenildi.

‘Yabancı araç iddiası gerçek dışı’

Öte yandan Berzeg’in kaybolduğu gün ile ilgili görgü tanığı olduklarını iddia eden kişilerin, bölgede yabancı bir araç gördüklerine dair verdikleri farklı ifadeler yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Bu kişilerin basına da yansıyan bu ifadeleri ile ilgili yetkililerden edinilen bilgiler doğrultusunda, araç ile ilgili araştırmanın yapıldığı ancak böyle bir aracın bölgede görülmediği, iddiaların da gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Bölgede bulunan 90 güvenlik kamerasının tek tek incelendiği ancak bahsedilen araca ait hiçbir kaydın olmadığı, ayrıca görgü tanıklarının aracı gördüklerini iddia ettikleri noktanın Korhan Berzeg’in kemiklerinin bulunduğu noktanın tam tersi istikamette ve kuş uçuşu 3 bin 500 metre uzaklıkta olduğu kaydedildi.

Diğer yandan her iki görgü tanığının verdiği ifadelerin çelişkili olduğu da belirtildi. Berzeg’in sabah saat 8.30’da kaybolduğu ancak görgü tanıklarının aracı saat 15.30’da gördüklerini iddia ettikleri, yani arada 7 saatlik bir zaman farkı olduğu bilgisi paylaşıldı. Görgü takınaklarının Berzeg’in kemiklerinin bulunduğu yere gidiş yolu olarak anlatılan yeri de yanlış ileri sürdükleri söylendi. Bu kişilerin Korhan Berzeg ile ilgili daha önce de hiçbir ifadelerinin olmadığı dile getirildi.

Bulunan kemikler Korhan Berzeg'in çıktıBulunan kemikler Korhan Berzeg’in çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.