Ölüm diskoteğinin iddianamesi hazır: Dokuz kişiye 22’şer yıla kadar hapis istendi

Beşiktaş'taki bir eğlence kulübünde tadilat sırasında çıkan yangında 29 işçi ölmüş, sekiz kişi tutuklanmıştı. Savcılık dokuz kişi hakkında iddianame hazırladı, şüpheliler için 22'şer yıla kadar hapis cezası istedi.

Gündem 30 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Gece kulübünün yangın sonrası fotoğrafı.

İstanbul Gayrettepe’de Masquerade Clup adlı diskotekte 2 Nisan’daki tadilat sırasında çıkan yangında 29 kişinin ölümü Türkiye’nin yaşadığı en büyük yangın facialarından biri. Olayla ilgili soruşturmada gözaltına alınan 11 şüpheliden dokuzu “taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan tutuklanmaları istemiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilmiş, iki şüpheli savcılıktan serbest bırakılmıştı. Mahkemeye sevk edilen dokuz kişiden sekizi tutuklanmış, bir kişi hakkı ise adli kontrolle serbestlik kararı verilmişti.

Bu soruşturmanın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı denetim ve ruhsat belgesi veren, aralarında o dönemin Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcılarının da bulunduğu 14 kamu görevlisi hakkında da İstanbul Valiliğinden soruşturma izni istemişti, bu istek kabul edilmişti. Kamu görevlileri hakkındaki soruşturmada henüz bir gelişme yok ama ilk gözaltına alınan dokuz kişi hakkında iddianame hazırlandı.

Savcılık, 7’si tutuklu 9 sanık hakkında “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak” suçundan 2 yıl 8’er aydan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı. İddianame İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Mahkeme heyetinin 27 kişinin “müşteki” olarak yer aldığı iddianameyi incelemesi sürüyor.

Ölüm diskoteği hakkında 13 kamu görevlisine soruşturma izni

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.