Profesör Karasu öldürülmeden önce aracına beş kişi almış

Kaybolmasından beş gün sonra elleri arkadan bağlı olarak cesedi bulunan Prof. Dr. Bekir Karasu'nun ölümüyle ilgili ön otopsi raporu çıktı. Karasu’nun aracına beş kişi aldığı belirlendi.

Gündem 3 Temmuz 2024
Profesör Karasu'nun ön otopsi raporu çıktı.

Eskişehir Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü’nde görevli 59 yaşındaki Prof. Dr. Bekir Karasu 27 Haziran’da evinden çıktı ve bir daha kendisinden haber alınamadı. Ailesi ve yakınları çevrede arayıp Prof. Dr. Karasu’ya ulaşamayınca Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’ne kayıp başvurusu yaptı. Polisin Karasu’ya ait aracın en son Odunpazarı’ndaki Büyükdere Mahallesi Nabi Avcı Bulvarı’ndan geçtiğini belirledi. Mobese görüntüleri ve cep telefonu sinyallerini takip eden polis kırsal Karacaşehir Mahallesi bölgesine yoğunlaştı.

Beş gündür aranıyordu: Kayıp profesörün elleri bağlı cesedi bulunduBeş gündür aranıyordu: Kayıp profesörün elleri bağlı cesedi bulundu

Polis Prof. Dr. Karasu’nun Porsuk Çayı’nda cesedini buldu. Elleri iple bağlı olan Karasu’nun ölümüyle ilgili Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ‘cinayet’ soruşturması başlatıldı.

Karasu’nun olay günü bir kafileyle geziye çıktığı ve beş kişilik grubu aracına aldığı belirlendi. Ölümüne ilişkin ön otopsi raporunda Karasu’nun boğularak öldürüldüğü ortaya çıktı. Karasu’nun kesin ölüm nedeni ayrıntılı otopsi sonucuyla belli olacak.

Olaya ilişkin soruşturmada Karasu’nun başlangıçta kendisiyle arkadaşlık bağı kuran bir grup tarafından gasp edildiği anlaşıldı.

Karasu’nun ölümüyle ilgili yedi şüpheli belirlendi, beşi gözaltına alındı. Kayıp iki zanlıyı arama çalışmaları sürüyor.

Dört yaşındaki kayıp çocuk ormanda neredeyse 24 saat tek başına kaldıDört yaşındaki kayıp çocuk ormanda neredeyse 24 saat tek başına kaldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.