Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde dört sanığa müebbet

Sunucu Ece Erken'in eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu 2022 yılında ortağı olduğu restoranda vurularak öldürülmüştü. Cinayet davasında karar çıktı ve dört sanığa müebbet hapis cezası verildi.

Gündem 22 Ocak 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Ece Erken ve Şafak Mahmutyazıcıoğlu 28 Haziran 2021'de evlenmişti.

Sunucu Ece Erken’in eşi Beşiktaş eski yöneticisi Şafak Mahmutyazıcıoğlu 27 Ocak 2022’de Yeşilköy’de ortağı olduğu restoranda öldürülmüştü. Cinayetin ardından 18 şüpheli gözaltına alınmış, dokuzu tutuklanırken dokuzu adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianame cinayetin bir para alacağının tahsili sırasında ve tahsil için “bileği kuvvetli” kişilerin devreye girmesi üzerine işlendiğini ortaya çıkardı.

İddianameye göre Bakırköy’deki Ahmet Yosunlu adına kayıtlı bir daire satış için emlakçı Kerem Öztürk’e devredilmiş, Kerem Öztürk de daireye müşteri bulması için apartmanın en üst katında oturan Suphi Malgaz’la anlaşmıştı.

Suphi Malgaz bir süre sonra Kerem Öztürk’e 1 milyon 450 bin TL karşılığı daireyi alacak bir arkadaşı olduğunu söyledi. Sonra da daireyi 1 milyon 650 bin TL’ye satarak alıcıdan 170 bin TL komisyon aldı. Bunu öğrenen Kerem Öztürk ile Gökhan Karakan da parayı istedikleri Suphi Malgaz’ı öldürmekle tehdit etti. Dahası Gökhan Karakan paranın tahsili için Seccad Yeşil’i devreye soktu, o da arkadaşı Kadir Yasak’ı.

Cinayet Yasak’ın Suphi Malgaz’a anlaşmak üzere buluşmayı teklif ettiği gün, buluşmayı teklif ettiği yerde işlendi.

Yeşilköy’deki restorandaki görüşmede Suphi Malgaz’ın yanında restoranın ortağı Şafak Mahmutyazıcıoğlu da vardı. Mahmutyazıcıoğlu’nun Malgaz’a verdiği destek dolayısıyla parayı tahsil edemeyen Kadir Yasak ve Seccad Yeşil 27 ocakta Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nu öldürdü.

Her iki tarafın olaya kalabalık biçimde katıldığı ortaya çıkan iddianamede çok sayıda sanık için çok ağır cezalar istendi:

Ali Yasak ve Abdulkadir Kara için dört ayrı suçtan ağırlaştırılmış müebbet ve toplam 3 yıl 9’ar aydan 12 yıl 6’şar aya kadar hapis; Kadir Yasak, Seccad Yeşil, Serkan Dakman, Fatih Okan Kodak, Burak Otçuoğlu ve Uğurcan Bilge hakkında üç ayrı suçtan ağırlaştırılmış müebbet ve toplam 3 yıl 9’ar aydan 10 yıl 6’şar aya kadar hapis; Gökhan Karakan ve Kerem Öztürk hakkında üç ayrı suçtan ağırlaştırılmış müebbet hapis ile toplam 3 yıl 9’ar aydan 10 yıl 6’şar aya kadar hapis.

Diğer dokuz sanık için de ‘suçluyu kayırma’ suçundan değişen oranlarda hapis cezası talep edildi.

Yargılama sırasında 18 Eylül 2022’de Fatih Okan Kodak, Burak Otcuoğlu ve Uğurcan Bilge’nin tahliyesine karar verildi, yedi sanığın tutukluluk halinin de devamı kararlaştırıldı.

Dün davanın son ve karar duruşması vardı. Toplam 20 sanığın yargılandığı davada karar belli oldu.

Mahkeme Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nu vuran Kadir Yasak’ı “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı ve cezada indirime gitmedi. Kadir Yasak’a ayrıca “kasten yaralama,” “yağma” ve “ruhsatsız silah bulundurmak” suçlarından da 15 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nu vurulduktan sonra yerde sürükleyen Ali Yasak da “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ali Yasak ayrıca “kasten yaralama” ve “ruhsatsız silah bulundurmak” suçlarından 6 yıl 6 ay hapis cezası aldı.

Seccad Yeşil ve Serkan Dakman “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Seccad Yeşil’e “yağmaya teşebbüs” ve “kasten yaralama” suçlarından ayrıca toplam 13 yıl, Serkan Dakman’a ise “kasten yaralama” suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Ece Erken cinayet gecesini anlattı: Fikret Orman'ı sevmediğim için gitmedimEce Erken cinayet gecesini anlattı: Fikret Orman’ı sevmediğim için gitmedim

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.