Akbank Caz Festivali’nde ilk isimler açıklandı: Kurt Elling geliyor

İstanbul'un en eski caz festivali için gerisayım devam ediyor. 34. Akbank Caz Festivali'nde sahne alacak ilk isimler açıklandı. 28 Eylül – 13 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek festival, Grammy ödüllü efsane Kurt Elling'i ağırlıyor.

Kültür Sanat 15 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Kurt Elling, 34. Akbank Caz Festivali için İstanbul'a geliyor.

34. Akbank Caz Festivali’nde sahne alacak ilk isimler açıklandı. İstanbul’un eski caz festivali olma özelliği de taşıyan organizasyonda bu yıl yine birbirinden önemli isimler yer alacak. Pozitif işbirliğiyle gerçekleşecek festivalin bu yılki yıldızları arasında Grammy ödüllü caz efsanesi Kurt Elling de yer alıyor. 30’a aşkın müzisyeni ağırlayacak festivalin biletleri de satışta.

Grammy ödüllü Kurt Elling CRR Konser Salonu’nda

Festivalin ilk açıklanan isimleri arasında; 25 yıllık kariyerinde gösterildiği 16 kez aday gösterildiği Grammy Ödülü’nü 2 kez havaya kaldıran efsanevi caz vokalisti Kurt Elling’in dışında 2005’te Montreux Jazz Piano Yarışması’nı kazanan ve Latin caz müziğe kattığı yorumla adını duyuran Kübalı piyanist Harold López-Nussa da yer alıyor.

Narcos dizisinin soundtrack’i ‘Tuyo’ ile dünyaya adını duyuran,  farklı türleri buluşturma yeteneğiyle dinleyiciyi yolculuğa çıkaran şarkıcı-söz yazarı, multi-enstrümanist, besteci ve aranjör Rodrigo Amarante, 34. Akbank Caz Festivali kapsamında İstanbul’a geliyor. Vanity Fair’in “caz sahnesini silkeleyen isim” olarak tanımladığı Tatiana Eva-Marie’nin yanı sıra orkestrası The Chosen Few ile hem sahnede hem stüdyoda sürükleyici diyaloglar yaratan saksafon virtüözü Isaiah Collier ve modern klasik kompozisyon ve doğaçlamanın renkli kesişimini sahnesinde sunan Tomas Fujiwara 7 Poets Trio festival için İstanbul’da sahne alacak.

Babylon, Akbank Sanat, CRR Konser Salonu ve Zorlu PSM şu ana kadar açıklanan programda 34. Akbank Caz Festivali’nin mekânlarına evsahipliği yapacak yerler arasında bulunuyor. Festival programının tamamı yakında duyurulacak.

52. İstanbul Müzik Festivali'nin kapanışı Khatia Buniatishvili'den52. İstanbul Müzik Festivali’nin kapanışı Khatia Buniatishvili’den

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.