Beyazperdede sanat güneşi doğacak: Zeki Müren filmi geliyor

Biyografi filmleriyle tanınan yapımcı Mustafa Uslu, Zeki Müren filmi çekeceğini açıkladı. Müren'i Tarkan'ın oynaması için teklif götürdüğünü, müzisyenin kabul etmediğini söyleyen Uslu. filmin 25 Ekim 2024'te vizyona gireceğini duyurdu. Filmde Müren'i tenör Ersin Faikzade canlandıracak.

Kültür Sanat 9 Eylül 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Ve Zeki Müren’in hayatı da beyazperdeye geliyor. Biyografi filmleriyle tanınan yapımcı Mustafa Uslu, dün Kanal D Ana Haber’de Zeki Müren filmi çekeceğini duyurdu. Filmin senaryosu Zeki Müren’in yeğeni Özlem Güner’in yazdığı kitaptan uyarlanacak.

Zeki Müren’i oynaması için Tarkan’a teklif götürdüğünü söyleyen Uslu “Bir hafta düşündü sonra kabul etmedi” dedi. Filmde Müren’i tenör Ersin Faikzade’nin canlandıracağını açıklayan Uslu, yapımın 25 Ekim 2024’te seyirciyle buluşacağını söyledi.

Filmde Zeki Müren’i Ersin Faikzade canlandıracak.

Haluk Bilginer’li proje hayata geçirilemedi

Zeki Müren ile ilgili film projeleri zaman kamuoyuna duyuruluyor. Daha önce Levent Kazak’ın senaryosunu yazdığı, yönetmenliğini Ezel Akay’ın yapacağı ‘Zeki Müren’in Öpücüğü’ filminin çekileceği, hatta Müren’i de Haluk Bilginer’in canlandıracağı açıklanmıştı. Ama bu proje hayata geçirilemedi.

‘Ayla’, ‘Müslüm’ ve ‘Naim: Cep Herkülü’ gibi seyircinin ilgi gösterdiği filmler çeken yapımcı Uslu, son olarak Neşet Ertaş’ın hayatını anlatan bir film çekmiş, ama Ertaş’ın ailesinin itirazını haklı bulan mahkeme kararı nedeniyle filmi gösterime çıkaramamıştı. Uslu bu sefer böyle bir şeyin yaşanmayacağını çünkü Müren’in yeğeni Güner’in kitabından filmi çekeceklerini söyledi.

Zeki Müren'in albümü 40 yıl sonra plak olduZeki Müren’in albümü 40 yıl sonra plak oldu

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.