Beyoncé söylesin yeter: Kot üstüne kot giyilir

Beyoncé 'Act II: Cowboy Carter' albümündeki 'Levii's Jeans' şarkısında "Kot üstüne kot üstüne kot" diyor. Hayranlar bu işi ciddiye almış olsa gerek ki giyim şirketi Levi Strauss & Co ABD'deki mağazalarında satışların % 20 arttığını açıkladı.

Kültür Sanat 14 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Beyoncé'nin 'Cowboy Carter' albümünün kapağı.

Beyoncé’nin 29 Mart’ta yayınlanan albümü ‘Act II: Cowboy Carter’ bir western destanı olarak anılmanın yanı sıra müzik listelerindeki başarısıyla da sanatçının yüzünü güldürmeyi başardı. 32 Grammy ödüllü müzisyenin yeni çalışması ‘Cowboy Carter’ Billboard 200 ve Top Country Albums listelerine birinci sıradan girdi.

Beyoncé’nin başarıları sürpriz değil. Açıkçası popüler kültürü etkilemesi de… Bir pop starın şarkılarına eşlik edebilir, konserlerinde çılgınlar gibi dans edebilirsiniz. Ancak söz konusu Beyoncé olunca iş büyüyor,  popüler kültür dünyasındaki etkisi sadece şarkılarıyla sınırlı kalmıyor.

Yeni albümü Cowboy Carter’ın öne çıkan şarkılarından ‘Levii’s Jeans’te “Denim on denim on denim” yani ‘Kot üstüne kot’ diyor. Ve elbette olanlar oluyor. Albümün yayınlanmasından sonraki hafta giyim şirketi Levi Strauss & Co ABD’deki mağazalardaki ziyaret trafiğinde % 20’lik bir artış ve hisse fiyatında % 20’lik bir artış olduğunu açıkladı. Ayrıca İngiltere’de John Lewis “kadın Levi’s kot pantolon” aramalarının albümün yayınlanmasından bu yana % 263 arttığını bildirdi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

Ayrıca albüm tanıtımı kapsamındaki fotoğraflarında üst üste kot parçalar giydiği görülüyor. Instagram’da kot gömlekli bir kot pantolon ve bir kot çanta olan bir resim yayınladı. Tüketici davranışını stille ilgili olarak kapsayan Instagram hesabı @databutmakeitfashion Cowboy Carter’ın piyasaya sürülmesinden bu yana çift denimden bahsetme sayısının sosyal medyada % 14 arttığını açıkladı.

Marka da durumdan memnun. Öyle ki şirket Instagram kullanıcı adını Beyoncé’nin şarkıda kullandığı şekilde Levii’s olarak değiştirdi. Geçen hafta bir konferans görüşmesinde konu hakkında konuşan CEO Michelle Gass markanın ABD kültürün kalbinde olduğunu şarkıcıya da övgüler dizerek vurguladı: “Kültür şekillendiricisi olan Beyoncé gibi birinin şarkısında bize yer vermesinden iyi bir kanıt düşünemiyorum.”

Söz konusu Beyoncé ise her şey mümkün.. Şarkıcı geçen sene de ‘Rönesans’ turnesi kapsamında hayranlarıyla buluşmuş, Stockholm konseri İsveç’te enflasyonunun yükselmesine neden olmuştu.

Beyoncé yeni albümüyle zirveye demir attıBeyoncé yeni albümüyle zirveye demir attı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.