Beyonce İsveç’te öyle bir konser verdi ki enflasyon yükseldi

Bir pop starın şarkılarına eşlik edebilir, konserlerinde çılgınlar gibi dans edebilirsiniz. Ancak söz konusu Beyoncé olunca işler büyüyor. Yedi yıl aradan sonra çıktığı 'Rönesans' turnesiyle hayranlarıyla buluşan şarkıcının Stockholm konseri İsveç'te enflasyonunun yükselmesine neden oldu.

Kültür Sanat 16 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Beyonce'nin 57 konserlik turnesi,eylül ayında New Orleans'ta sona erecek.

Enflasyon denilince aklınıza birçok şey gelebilir ancak Beyoncé’nin bir enflasyon krizi çıkartmış olması bunlardan biri değildir. Ama Kraliçe B, bir kere daha şaşırtmayı başardı. Şarkıcının İsveç’teki konserleri, oteller ve restoranlar için o kadar büyük bir talep yarattı ki bu durum ülkenin ekonomik istatistiklerine yansıdı. İsveç, Mayıs ayında beklenenden daha yüksek bir %9,7 enflasyon bildirdi. Bu beklenmedik fiyat artışının sebebi ise otel ve restoran fiyatlarındaki yükseliş oldu.

Danske Bank ekonomisti Michael Grahn’e göre Beyoncé, otel fiyatlarının artmasına sebep oldu. Ayrıca, genel olarak ülkedeki fiyat artışında şarkıcının etkisi olabilir. BBC’ye demeç veren Grahn, “Yüksek enflasyonun sorumlusu olarak Beyoncé’yi suçlamazdım. Ancak İsveç’teki performansının, onu izlemek için artan talep nedeniyle ekonomik durumu biraz etkilediğini söyleyebilirim” dedi. Grahn ayrıca bir yıldızın böyle bir etkisinin olmasının çok nadir olduğunu, Beyoncé’nin büyük futbol turnuvalarına benzer bir etki yarattığını da sözlerine ekledi. Ekonomist Grahn açıklamalarına sosyal medyadan da devam etti.İsveç’te nisan ayındaki %9,7’lik oranın ardından Mayıs ayı enflasyon oranı yaklaşık %9,4 bekliyordu. Grahn oranların Haziran ayında normale döneceğini öngörüyor.

Beyonce’nin geçen yaz yayımladığı ‘Rönesans’ albümü turnesi, şarkıcının yedi yıl sonra gerçekleştirdiği ilk büyük turu. Konserlere öyle yoğun bir ilgi var ki dinleyiciler bilet satın almak için bile bir listeye girip sıranın kendilerine gelmesini beklediler. Eylül ayında bitecek turnenin, Beyoncé’ye 2.5 milyar dolar kazandıracağı tahmin ediliyor. Bu arada, Beyoncé’nin İngiltere’deki konserleri de bir otelde konaklayan evsizlerin de geçici bir süreliğine yer değiştirmelerine neden olmuştu.

Mısır ile Hollanda arasında Beyoncé kriziMısır ile Hollanda arasında Beyoncé krizi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.