Beyoncé’nin yeni albümünün şifreleri

Beyoncé'nin 29 Mart'ta yayınlanacak albümü ‘Act II: Cowboy Carter’ın kapağı yayınlandı. Herkes kapaktaki sembolleri ve şarkıcının yeni albümünü konuşuyor. Kraliçe Country türündeki albümünde nasıl sürprizler saklıyor, buyurun şifrelerine.

Kültür Sanat 22 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
'Act II: Cowboy Carter' 29 Mart'ta yayınlanacak.

Beyoncé her zamanki gibi bir gündem belirleyici. Geçen ay duyurduğu ‘Act II: Cowboy Carter’  adlı albümünden bu yana hem müziği hem de albüm kapağı çok konuşuluyor. 

Zira bu kez ABD’nin geleneksel müziğine saygı duruşunda bulunarak Country temalı bir albümle müzikseverlerin karşısına çıkacağını duyurdu. Albüm, 2022’de yayınlanan ‘Rönesans’ albümünün devamı niteliğinde olacak. Nasıl ki ‘Rönesans’ albümünde disko ve house müziğe saygılarını sunduysa bu albümde de country müziğine sevgilerini sunacak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

Albüm 29 Mart’ta yayınlanacak, şarkıcı merakları arttırmak için albümde yer alacak iki şarkıyı da yayınlandı. Kısacası herkese konuşacak bir şeyler verdi. Kimileri, Beyoncé’nin country müzikten ilham alan yeni bir albüm çıkarma kararını eleştiriyordu. Şarkıcı eleştirilere, albüm kapağını da paylaşarak “Bu türe ilk girdiğimde karşılaştığım eleştiriler beni bana getirilen sınırlamaları aşmaya zorladı” diye yanıt verdi.

Söz konusu Kraliçe Beyoncé olunca her ayrıntı önemli bir hale geliyor. New York Times da bunun farkında. Gazetenin editörleri bir araya geldi, Beyoncé’nin albüm kapağını masaya yatırdı. Şarkıcının beyaz bir at üzerinde (tıpkı ‘Rönesans’ albümünde olduğu gibi ama bu kez ters şekilde) saçlarını kovboy şapkası üzerinden savurduğu albüm kapağının şifrelerinden ortaya çıkanlara buyurun:

  • Tıpkı ‘Rönesans’taki gibi yine bir atın üzerinde olmasını, saçların atın kuyruğuyla uyumlu olmasına bayıldım. Ayrıca bu atın, bir önceki albüm kapağındaki atla aynı çiftlikten olup olmadığını merak ettim. Ne olursa olsun, her haliyle çarpıcı.
  • Görsel tutarlılığı her zaman takdir ederim. Her iki albüm kapağında da bunu başardı.
  • Bunun bir country albümü olmadığını, “bir ‘Beyoncé’ albümü” olduğunu söylüyor. Aynı zamanda kendi özel görüntü oluşturma tarzına da hitap ediyor; bunu yapmak için bu tanınabilir sembollere güvense bile, kendi görsel dilini yaratıyor. Ayrıca Beyoncé’den daha fazla Amerikan ne olabilir?
  • ‘Rönesans’tan bu yana, siyah kadınların görüntülerini Amerikan kültürünün vatansever ve milliyetçi sembolleriyle birleştirmeye çalışıyor. Özellikle seçim yılında!
  • Bakışları da çok şaşırtıcı. Doğrudan izleyiciyle yüzleşiyor.
  • Beyoncé yüzü önde direkt kameraya bakıyor ve bu bir zafer pozu gibi. Saçları havada ve o sorumluluğu ele alıyor.
  • (Fotoğraftaki ABD bayrağı hakkında) Dinleyicilere ve hayranlara bu türe girişinin birçok kişinin söylediği gibi kadar rastgele olmadığını hatırlatıyor. Country müziği, siyahidir.

Kraliçenin rönesansında ikinci perde: Beyonce'den yeni albüm geliyorKraliçenin rönesansında ikinci perde: Beyonce’den yeni albüm geliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.