David Lynch’i hem Netflix hem de kızı reddetmiş: Artık farklı bir dünya var

Usta yönetmen David Lynch mazisi 21 yıla dayanan uzun metrajlı bir animasyon film çekmek istiyor ancak işler istediği gibi gitmiyor. 'Snootworld' adlı filmi Netflix reddetmiş, kızı Jennifer Lynch de projeyi yönetmek istememiş.

Kültür Sanat 18 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Sinema tarihine imza atmış filmlere imza atmış usta bir yönetmen olsanız da bazen projelerini reddedilebilir. En azından usta yönetmen David Lynch’in yaşadığı son durum bunun olabileceğini söylüyor. ‘Film Adam’, ‘Mindhunter’, ‘Mulholland Çıkmazı’, ‘Dune’ yapımlarının yönetmeni Lynch, bir süredir kariyerindeki ilk uzun metrajlı filmi üzerine çalışıyordu. Ancak yönetmen ‘Snootworld’ adlı projesinin Netflix tarafından reddedildiğini açıkladı. 

Senaryosunu Caroline Thompson ile birlikte yazdığı projenin 21 yıllık geçmişi olduğunu söyleyen Lynch filmi çok sevdiğini “Bu hikayeyi seviyorum. Hem çocukların hem de yetişkinlerin sevebileceği nitelikte bir öykü. Hiçbir zaman düz bir animasyon yapmadım fakat günümüzün bilgisayarlarıyla muhteşem şeyler yapmak mümkün” sözleriyle anlattı.

‘Artık farklı bir dünya var’

Yönetmene göre yayıncı Netflix’in projeyi reddetme nedeni eski moda masalların günümüzde kalitesiz bulunması. Lynch projenin ortaya çıkışı ve Netflix’le yaşananları ise şu sözlerle anlattı:

“Projeyi ne zaman düşünmeye başladım bilmiyorum ama Snoots’un çizimlerini yapmaya başlamıştım. Bir süre sonra ortaya bir hikaye çıkmaya başladı. Caroline Thompson’la bir araya geldik ve bir senaryo üzerinde çalıştık. Kısa süre önce birisinin bu işin arkasında durmak isteyebileceğini düşündüm, bu yüzden son birkaç ayda bunu Netflix’e sundum fakat projeyi reddettiler. Görünüşe göre insanlar bunları görmek istemiyor. Artık farklı bir dünya var ve bir şeylere ‘hayır’ demek, ‘evet’ demekten daha kolay.”

Kızı da reddetmiş

Lynch’in projesini tek reddeden Netflix değil. ‘American Horror Story’ filminin de yönetmeni olan kızı Jennifer Lynch, babasının projesinde yönetmen olmayı reddetmiş. Gerekçesi halihazırda çok fazla projesinin olması. Lynch’in reddedilen filmi tamamlanabilecek mi kendisi mi yönetecek bilinmez. Ancak uzun metrajlı film için hala finansal destek arıyor.

RTÜK, 26 yıldır Türkiye'de gösterilen David Lynch'in 'Kayıp Otoban'ını cezalandırdı!RTÜK, 26 yıldır Türkiye’de gösterilen David Lynch’in ‘Kayıp Otoban’ını cezalandırdı!

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.