Mourinho da Alcaraz da Netflix’te buluşuyor

Spor hikayelerine odaklanan yapımlarına hız veren Netflix iki yıldız spor ismini daha renklerine bağladı. Platform teknik direktör Jose Mourinho ve tenisçi Carlos Alcaraz'ın hayatlarına ve kariyerlerine odaklanan iki belgeseli duyurdu.

Kültür Sanat 18 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Biri futbol tarihininin dahilerinden efsanevi teknik direktör Jose Morinho, diğeri tenisin son yıldızlarından genç yetenek Carlos Alcaraz… İki özel yetenek Netflix çatısı altında buluşuyor.

İsmi henüz kesinleşmeyen Mourinho belgeseli Portekizli teknik adamın Chelsea, Real Madrid, Inter Milan, Manchester United, Tottenham Hotspur ve Roma gibi takımlardaki gösterişli kariyerini ve bu kariyeri şekillendiren iniş çıkışlarını anlatacak. Belgesel 2025’te Netflix kataloguna eklenecek.

Netflix’te teniste yeni bir çağın kapısını açan genç yıldız Carlos Alcaraz’ın etkileyici hikayesini anlatacak belgeselin ismi ise henüz açıklanmadı. Çıkış tarihi de duyurulmayan belgesel genç sporcunun yaşamına ve sıralamalardaki hızlı yükselişine odaklanacak.

Açıklamada etkinlikteki konuşmasına yer verilen Netflix Kurgu Dışı Spor İçeriklerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Gabe Spitzer spor odaklı içerik seçkisine eklenecek yeni yapımları duyurmaktan mutluluk duyduğunu söyleyerek “Bu yapımlar spor dünyasında tarih yazan isimleri, efsanevi ligleri, maçları, yarışları ve unutulmayan anları üyelerimize ulaştırma tutkumuzu yansıtıyor. Başarılı sporcuların ve kurumların hikayelerini en özgün şekilde anlatmamız için bize güvenmeye devam etmesi bizi ayrıca gururlandırıyor” dedi.

Netflix spor hikayelerine yükleniyor

Netflix halihazırda devam eden yapımların yeni sezonlarını da duyurdu. Bu yapımlardan ‘Ragbi: Altı Ulus Şampiyonası’nın ikinci sezonu gelecek yıl yayınlanacak. Eleştirmenlerin beğenisini kazanan antoloji belgesel dizisi ‘PERDE ARKASI’nın bir sonraki durağı Birleşik Krallık olacak. Yeni sezonda futbol dünyasının önemli olayları ve isimleri hakkındaki efsaneler masaya yatırılacak.

Merakla beklenen ‘The Final: Attack on Wembley’ belgeseli ise Mayıs 2024’te yayına girecek. Olaylı Euro 2020 finaline odaklanacak belgesel İngiliz futbol tarihinin bu önemli ve ürkütücü gününde yaşananları anlatacak. Belgeselde o güne şahitlik eden kişiler tarafından oluşturulan içeriklerden, arşiv görüntülerinden ve özel röportajlardan yararlanılacak.

Yaşamıyla bir edebiyat tarihi: Samim Kocagöz belgeseli İzmir ve Aydın'daYaşamıyla bir edebiyat tarihi: Samim Kocagöz belgeseli İzmir ve Aydın’da

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.