Disney+, bir yıl sonra yeniden yerli içeriklere göz kırpıyor!

Disney+, geçen yıl yerli içerikleri arşivinden kaldırmıştı. Varolan projelerini de iptal etmişti. Lakin bir yıl sonra bu stratejisinden vazgeçtiğine dair iddialar var. Disney+ yöneticileri Türkiye'den yapımcılarla yeniden görüşmeye başladı.

Kültür Sanat 27 Haziran 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Büyük bir iddiayla Türkiye’de yayın hayatına başlayan Disney+, geçen yıl yerli içerik alımını durdurmuş ve özellikle ‘Atatürk’ dizisi sonra da filmi çerçevesinde bu kararı çok tartışılmıştı. Lakin şimdi bu kararından vazgeçmişe benziyor. www.birsenaltuntas.com‘da yer alan kulis habere göre Disney+ yetkilileri Türkiye’deki dizi ve film yapımcılarıyla bir araya gelmeye başlamış. Bu gelişme önümüzdeki dönemde Disney+’da yerli içeriklerin yeniden yayınlanacağı şeklinde yorumlanıyor.

2025 itibariyle yer yapımlar yayınlanabilir

Bu strateji değişikliğinin ne zaman hayata geçirileceği henüz belli değil ama 2025 itibariyle Disney+’ın Türkiye yeniden yerli yapımlara yöneleceği konuşuluyor. Disney + içerik ekibi Türkan Yurdam, Gülçin Çelik ve Naz Yiğit de bu stratejinin hayata geçirilmesi için çalışacak.

Yürütülecek stratejide kaliteli içerik öne çıkacak. Platform, yerli yapımlarda drama, komedi, romantik komedi türüne ağırlık verecek.

Disney+’ın çok tartışılan yerli yapımları yayından kaldırma kararını Disney CEO’su Bob Iger almıştı. Bu karar sonrası Disney+’ın yayın yaptığı ülkelerde ürettiği 5 binin üzerindeki yerli içerik platformdan kaldırılmıştı. Bu karar sonrasında Disney+, 3.5 milyar dolarlık gideri kasasında tuttu. Geçen mayıs ayında  Disney+’ın kâra geçtiğinin açıklanmasıyla platformun Türkiye ve diğer ülkelerde yeniden yerli içeriklere yöneleceği iddiası gündeme gelmişti. Türkiye’deki Disney+’ın yöneticilerin yapımcılarla tekrar bir araya gelmesi bu iddiaları güçlendiriyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.