Dünyanın ilk borsası artık geceleri de ışıl ışıl

Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesindeki Aizanoi antik kentinde aydınlatma çalışmaları tamamlandı. Dünyanın en eski borsasına ev sahipliği yapan antik kent yeni düzenlemeler sonrası artık geceleri de ziyaret edilebilecek.

Arkeoloji 24 Ekim 2024

Aizanoi antik kenti aydınlandı. Binlerce yıllık geçmişe sahip antik kentte yapılan aydınlatma çalışmaları sona erdi. Artık antik kent gece saatlerinde de ziyarete uygun bir hale geldi. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl Efes, Aspendos ve Pamukkale’de başlatılan Gece Müzeciliği uygulaması böylece Aizanoi’de de artık mümkün olacak.Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ) tarafından yapılan aydınlatma çalışmaları, tarihi kalıntıların zarar görmemesi için iş makineleri kullanılmadan Aizanoi Kazı Başkanlığı’nda görevli arkeologlar gözetiminde gerçekleştirildi.

Kütahya Valiliği öncülüğünde 2018 yılında başlayan aydınlatma çalışmalarının tamamlanması hakkında konuşan OEDAŞ Genel Müdürü Fuat Celepci çalışmalar hakkında bilgi verdi. “Bölgemizde tüketicilerimize hizmet ederken, sosyal projelerimiz kapsamında tarihi ve arkeolojik alanlarına sahip çıkma adına katkı vermek istiyoruz. Bundan dolayı ilgili kurum ve kuruluşlarla ilişkimizi sağlıklı bir şekilde devam ettiriyoruz.

Aizanoi antik kenti geceleri de ziyarete uygun hale getirildi.

Bunun ilk örneklerinden biri Kütahya’da bulunan Aizanoi Antik Kenti’dir. Bilindiği gibi bu antik kent, dünyanın en iyi korunmuş Zeus Tapınağı’nı içinde barındırıyor. Bu bölgenin elektrik alt yapısını ve aydınlatmasını biz yaptık. Bu sayede antik kentin sadece gündüz değil, gece de ziyaretçilere açılması sağlanacak”

Anadolu'dan tarih fışkırıyor: İşte yılın öne çıkan 10 arkeolojik keşfiAnadolu’dan tarih fışkırıyor: İşte yılın öne çıkan 10 arkeolojik keşfi

Türkiye müzelere gidiyor gündüz geceTürkiye müzelere gidiyor gündüz gece

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.