Ed Sheeran, Taylor Swift’i tahtından etti

Yılın Kişisi, Yılın En Çok Kazanan Müzisyeni, Yılın En Çok Konser Veren Müzisyeni ve daha nice unvanıyla Taylor Swift bir süredir rakipsiz olduğu alanların birinde İngiliz rakibine geçildi. Artık dünyanın en çok dinlenen ismi Ed Sheeran.

Kültür Sanat 18 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

İngiliz şarkıcı-söz yazarı Ed Sheeran 2023’ün en çok çalınan sanatçısı oldu. Bu son iki yılda Taylor Swift’in lider olduğu bir konuda unvanını kaybetmesi anlamına da geliyor. Aslında unvan bir nevi eski sahibine geri döndü de diyebiliriz, zZira geçen 10 yılın yedisinde en çok dinlenen müzisyen olma unvanı zaten İngiliz müzisyene aitti.

Ed Sheeran son 10 yılın yedisinde zirvede

İngiltere’de radyo, televizyon ve halka açık yerlerde kullanılan müziklerin dinlenme sayıları baz alınarak yapılan değerlendirmede 34 yaşındaki Ed Sheeran akranı Taylor Swift’i iki yıl aranın ardından yine geçti. Müzik lisanslama şirketi PPL tarafından hazırlanan listenin ikinci sırasında bu kez ABD’li müzisyen Taylor Swift yer aldı.

J. K. Rowling ve Ed Sheeran İngiltere'de vergi rekortmeniJ. K. Rowling ve Ed Sheeran İngiltere’de vergi rekortmeni

2023’ü kariyerinin en üretken dönemlerinden biri olarak geçiren Ed Sheeran yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Beni geçen yılın en çok çalınan sanatçısı seçtiğiniz için teşekkür ederim. Sadece benim için değil, birlikte çalıştığınız diğer tüm sanatçılar için de ekibime teşekkür ederim. Bu takdiri aldığımız için mutluyum” dedi.

Dua Lipa üçüncü sırada

Ed Sheeran’ın zirvede, Taylor Swift’in ise ikinci sırada yer aldığı listede bu iki ismin en yakın takipçisi Dua Lipa oldu. Mayıs ayında yayınladığı ‘Radical Optimism’ ile büyük beğeni toplayan Kosova kökenli müzisyen PPL verilerine göre İngiltere’nin en çok dinlenen üçüncü müzisyeni olmayı başardı. Dördüncü sırada İskoç dj Calvin Harris, beşinci sırada Fransız dj David Guetta ve altıncı sırada ise İngilizlerin artık ulusal simgesi haline gelen Elton John yer aldı.

İlk 10’da yer alan tek grup yedi numaradaki rock topluluğu Coldplay olurken Tom Grennan sekiz numaraya, eski One Direction üyesi Harry Styles ise dokuz numaraya yerleşti. Madonna Celebration adlı dünya turnesinin ardından ilk 10’a geri döndü ve listenin son sırasına yerleşti.

Bir milyon cd satışını geçen ilk albümdü: Brothers in Arms 39 yaşındaBir milyon cd satışını geçen ilk albümdü: Brothers in Arms 39 yaşında

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.