Emma Stone ‘Zavallılar’ eleştirilerini ciddiye almıyor

Modern bir Frankenstein hikâyesi olarak tanımlanan Yorgos Lanthimos imzalı 'Zavallılar' ödül sezonunun sürpriz yapımı ama bazı izleyiciler filmi cinsiyetçilikle suçluyor. Başrol Emma Stone bu yorumlara cevap verdi, karakterini anlattı.

Kültür Sanat 12 Şubat 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Stone, 'Zavallılar'daki Bella rolüyle 2024 Oscar Ödülleri'nde en iyi kadın oyuncu kategorisinin en güçlü adayı.

Yorgos Lanthimos imzalı ‘Zavallılar’ ödül sezonun en iddialı yapımlarından. 80. Venedik Film Festivali’nde En İyi Film seçilip Altın Aslan ödülü kazanan film 10 ayrı dalda adaylıkla Oscar ödüllerinin de gizli yıldızı.

Modern ve özgün bir Frankenstein hikâyesi olarak tanımlanan filmin başrol oyuncusu Emma Stone da performansıyla eleştirmenlerden ve izleyicilerden olumlu yorumlar aldı. Başrol Bella rolündeki Stone cinsel keşif yolculuğuna çıkan çocuk beynine sahip bir karakteri canlandırıyor. Performansıyla 2024 Altın Küre’de en iyi kadın oyuncu ödülünü kazanan oyuncu filme gelen “cinsiyetçi,” “istismarcı” ve seks sahnelerinde rahatsız edici rıza sorunları olduğu yorumlarına yanıt verdi.

 

Filmde kafasının içine doğmamış bir bebeğin beyni yerleştirilen Bella yetişkin bedeninden zevk aldığı ve ilk orgazmını yaşadığı bir deneyim yaşıyor. Bella’nın çocuk beyni taşıması nedeniyle bazı izleyicilerden filmde rıza ve onay sorunu olduğu yorumları geldi.

Stone “Rolü canlandıran ve yapımcılığı üstlenen biri olarak o sahnelerin hiçbirinde karakteri bir çocuk olarak görmedim” dedi.

Daha önce de seks sahneleri hakkında konuşmuştu

Stone daha önce de filmdeki seks sahneleri hakkında konuşmuş, çekim sürecini anlatmıştı. Çekimlerde çok rahat hissettiğini söyleyen Stone canlandırdığı Bella Baxter karakterinin tam ve doğru anlaşılması için bu sahnelerin olması gerektiğini söyledi: “Çok rahattık. Her seferinde küçük bir odadaydık ve odada çok az insan vardı. Elle McAlpine harika bir oyuncu koçuydu. Hatta genel olarak en rahat sahnelerdi diyebilirim çünkü koreografi ve çekim süreci çok net şekilde belliydi.”

Stone izleyicilerden tam not alan performansını daha önce  kariyerinin en sevdiği rolü olarak tanımlamış, rolü bir hediye gibi gördüğünü söylemişti: “Bu filmde oynadığım karakter Bella’ya aşığım. O başka hiç kimseye benziyor. Geçmişi yok, bu yüzden kendini inşa ediyor. Dünyayla çok ilgileniyor ve hayat, tutku ve merakla dolu. Bu tür bir neşe ve macera duygusu olan birini oynamak inanılmazdı. Onun varlığı büyük bir hediyeydi.”

Emma Stone ve Mark Ruffalo.

Alasdair Gray’in aynı adlı kitabına dayanan film eylülde Venedik Film Festivali’nde birincilik ödülünü kazandığından beri neredeyse durmuyor. Stone’a Altın Küre’de de ödül getiren film en iyi müzikal film ödülünü de kazandı. Emma Stone, Mark Ruffalo, Ramy Youssef, Willem Dafoe’nun kadrosunda yer aldığı ‘Zavallılar’ 9 Şubat’ta Türkiye’de gösterime girdi.

Oscar'ın gizli gözdesi, kötüler ailesi!Oscar’ın gizli gözdesi, kötüler ailesi!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.