Ferdi Özbeğen’in de hayatı film oluyor: Burak Deniz başrolde

Biyografi filmlerine bir yenisi daha ekleniyor. Efsane müzisyen Ferdi Özbeğen'in hayatı beyaz perdeye uyarlanıyor. Hürriyet'in haberine göre filmde müzisyeni Burak Deniz canlandıracak.

Kültür Sanat 2 Mart 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Türkiye’nin bir değerinin daha hayatı film oluyor. Bu seferki isim Ferdi Özbeğen. Taverna müziğinin efsane sesini filmde canlandıracak isim açıklandı. Hürriyet’in haberine göre filmde efsane müzisyeni Burak Deniz canlandıracak. Filmin çekimlerine önümüzdeki haftalarda başlanması planlanıyor. Yapımcılığını Orchestra Content’in üstlendiği filmde Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Nükhet Duru, Tanju Okan gibi usta sanatçıları da yeni nesil oyuncuların canlandıracağı öğrenildi.

Ferdi Özbeğen hakkındaki her şeyi okuyor

28 Ocak 2013’te hayatını kaybeden Ferdi Özbeğen’in bilinmeyenlerini beyaz perdeye taşıyacak film için Burak Deniz çalışmalara başladı. Müzisyenin hayatına dair pek çok dökümanı okumaya başlayan Burak Deniz, bir yandan da Özbeğen’in videolarını da izliyor. Filmin yönetmen koltuğuna oturacak isimse şimdilik açıklanmadı.

Berkun Oya imzası taşıyan Netflix yapımı ‘Bir Başkadır’ dizisinde şarkıları sık sık çalınan Ferdi Özbeğen bu sayede genç kuşak tarafından da tanınmaya başladı. Yıllar sonra albümleri hem cd hem plak formatında yeniden basılan müzisyenin YouTube’daki videoları da milyonlarca izleyici sayısına ulaşmıştı. 17 Ağustos 1941’de İzmirde dünyaya gelen müzisyen taverna müziği ya da piyanist şantörlük olarak da anılan türün Türkiye’deki en önemli temsilcilerinden biri olarak uzun yıllar sahnede yer aldı. 11 yaşında özel derslerle başladığı müzik eğitimine lise yıllarında da devam eden sanatçı, İstanbul İktisat Fakültesi’ni kazanmış ancak babasının ölümü sonrası yarıda bırakmıştı.

Ülkü Aker’in aranje bestelerini de sık sık seslendiren Ferdi Özbeğen, ‘Sohbet’ albümüyle Altın Plak kazanmıştı. 1980’lerde plakları satış rekorları kıran müzisyen bu sayede 1982’de vergi rekortmeni olur. Oyunculuk deneyimi de yaşayan müzisyen dört filmde başrol oynadı. Son olarak 2006’da ‘Can Suyum’ adını taşıyan albümünü yayınlayan sanatçı uzun yıllar boyunca kanser tedavisi gördü. 28 Ocak 2013’te hayatını kaybeden müzisyenin mezarı Ulus Mezarlığı’ndadır.

Fragmanlı Vizyon Raporu: Türk filmleri coşkusuFragmanlı Vizyon Raporu: Türk filmleri coşkusu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.