Grammy ödüllü Samara Joy CRR Konser Salonu’da

Yeni bir hafta sonuna kavuşmanın saadetini yaşıyoruz. Dokuz günlük bayram tatilinde nispeten sakin geçen etkinlikler bu hafta sonuyla birlikte eski ivmesini kazanıyor. Hatta son dönemin en yoğun hafta sonu olarak kayıtlara geçiyor.

Kültür Sanat 19 Nisan 2024

Baharın bu güzel hafta sonunda İstanbul’un etkinliklerini göz atmaya başlayalım. İlk rotamız Avrupa yakası. Şehrin konuğu ise Grammy ödüllü bir caz solisti.

Cuma

📌İstanbul cuma akşamı Grammy ödüllü bir müzisyeni ağırlamaya hazırlanıyor. CRR Konser Salonu’ndaki konserde Samara Joy saat 20.00’de müzikseverlerle buluşacak.

📌Rotamızı Zorlu PSM’ye çeviriyoruz. Saat 21.00’de başlayacak konserde Dolu Kadehi Ters Tut sahnede. Adını Ömer Hayyam’ın rubaisinden alan alternatif müzik topluluğu son dönemde büyük ilgi görüyor.

📌Zorlu PSM’deki bir diğer mekân olan touché’de gecenin konuğu caz piyanisti Kerem Görsev. Türkiye’nin dünya çapındaki caz piyanisti trio performansıyla saat 21.00’de sahnede olacak.

📌Türkçe popun yıldız ismi Ayşegül Aldinç, cuma akşamı saat 21.00’de Jolly Joker Vadistanbul’da.

📌Gelelim Beyoğlu’na. Şişhane’deki Salon İKSV’de The Flabbies saat 21.00’de müzikseverlerin karşısına çıkıyor.

📌İstiklal Caddesi’ndeki Dorock XL’de saatler 21.30’u gösterdiğinde Cem Adrian sevilen şarkılarını seslendirecek.

📌Aynı saatte Babylon’da David Eugene Edwards ve Matt Elliott‘un performansı var.

📌Beşiktaş’taki If Performance Hall’da Türkiye’nin en sevilen topluluklarından Athena saat 21.30’da sahnede olacak.

📌Harbiye’deki İstanbul Kongre Merkezi’nde Türkçe rock müziğin 2000’li yıllarında unutulmaz şarkılara imza atan Gripin saat 21.00’de sahnede.

📌Jolly Joker Kıyı İstanbul’da pop müziğin bu kez genç kuşağının sevilen ismi Berkay var. Konser saat 21.00’de.

📌Hayal Kahvesi Atakent’te saat 22.00’de Evrencan Gündüz performansı var.

📌Kadıköy Sahne’de gecenin konuğu Models grubuyla tanınan Can Temiz. Konserin başlama saati 20.00.

📌Kadıköy’deki bir diğer etkinlik mekânı olan Dorock XL’de ise Türkçe heavy metalin öncülerinden Pentagram saat 21.30’da sahnede. “Metal öldü” diyenler her zamanki gibi sahneden verecekleri cevap da belli.

📌Anadolu yakasından devam edelim. Ataşehir’deki JJ Arena’da Ceylan Ertem büyük beğeni toplayan projesiyle izleyici karşısında. Ertem bir süredir Sezen Aksu şarkılarından oluşan repertuvarıyla büyük ilgi görüyor. Saat 21.00’de başlayacak konserde müzikseverler Minik Serçe’nin en sevilen şarkılarını dinleyecek.

📌Jolly Joker Kartal İstmarina’da üretken bir dönemindeki Gökhan Türkmen müzikseverlerle buluşacak. Konserin başlangıç saati 21.00.

📌İstanbul’da hal böyleyken başkent Ankara’da da Türk müziğinin sevilen ismi Selami Şahin Jolly Joker’de saat 20.00’de sahnede.

📌Gecenin Ankara’daki bir diğer konserindeyse TED Ankara Koleji Sahnesi’nde Candan Erçetin 21.00’de müzikseverlerle buluşuyor.

Cumartesi

📌Yoğun cuma programının ardından cumartesinin öne çıkan etkinlikleriyle devam edelim. Ceylan Ertem ile başlayalım. Ertem, iki gün üst üste Sezen Aksu Tribute projesiyle sahnede. Cumartesi gecesi rotası Jolly Joker Kartal İstmarina. Konserin başlangıç saati 21.00.

📌Bülent Ortaçgil, zamansız şarkılarını saat 21.30’da Kadıköy Sahne’de seslendirecek.

📌Kadıköy Dorock XL’de ise özellikle cover çalışmalarıyla beğeni toplayan sosyal medyada sıklıkla paylaşılan Dedublüman saat 22.00’de müzikseverlerle buluşuyor.

📌Gecenin Anadolu yakasındaki bir diğer etkinliği ise JJ Arena’da. Arabesk müziğin en önemli temsilcilerinden Hakan Altun saat 21.00’de sahnede.

📌İki gece üst üste müzikseverlerle buluşan bir diğer isim Gökhan Türkmen. Müzisyen saat 21.00’de Jolly Joker Kıyı İstanbul’da.

📌Harbiye’de cumartesi akşamı tabiri caize Hadise var. İstanbul Kongre Merkezi’nde yıldız müzisyen saat 21.00’de sahnede.

📌Genç kuşağın başarılı temsilcileri Can Oflaz ve Merve Deniz cumartesi akşamı saat 21.00’de Uniq İstanbul’da.

📌Yine saat 21.00’de bu kez Bablyon’da artık mekânla klasikleşen bir etkinlik var. Radyo Eksen Partisi ile tempolu melodiler Bomontiada’daki mekânda yükselecek.

📌Bir zamanların Babylon’u şimdinin Blind’ı cumartesi akşamı Mirkelam‘ı ağırlayacak. Müzisyen 90’lardan günümüze uzanan repertuvarıyla saat 21.30’da sahnede.

📌Beşiktaş’taki If Performance Hall’da Türkçe rap müziğin sevilen kadın solisti Lil Zey saat 21.30’da konser verecek.

📌Gecenin öne çıkan bir diğer etkinliği ise Zorlu PSM’de. Ressa Saffa Park saat 21.30’da İstanbullu müzikseverlerle buluşacak.

Tatil dönüşü yeniler: Vampire Weekend, Mark Knopfler, Dua LipaTatil dönüşü yeniler: Vampire Weekend, Mark Knopfler, Dua Lipa

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.