Hollywood grevcilerine Cadılar Bayramı’nda star kostüm yasağı

Cadılar Bayramı kutlamaları Hollywood Grevine takıldı. En azından oyuncular için: Grevin sonlandırılmasına yönelik görüşmelerin sonuçsuz kalmasının ardından SAG-AFTRA oyunculara Cadılar Bayramı'nda ünlü film karakterlerinin kostümlerini giyemeyeceklerini hatırlattı.

Kültür Sanat 22 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Hollywood’da oyuncuların aylardır süren grevinde taraflar arasındaki görüşmeler devam ederken ilginç bir uyarı geldi. Grevdeki oyuncuların sendikası SAG-AFTRA yaklaşan Cadılar Bayramı kutlamaları öncesi sanatçılara bir hatırlatma yaptı: Kutlamalarda tarihe damga vurmuş yıldızların kıyafetlerini giymeyin.

İş ve maaş güvencesi garantisi talebiyle temmuz ayından bu yana grevde olan oyuncular yapım şirketleriyle yaptıkları görüşmelerden henüz bir sonuç alamadı. Geçen hafta taraflar arasında gerçekleşen görüşmelerde sonuç alınmak üzereyken anlaşma sağlanamamıştı.

‘Cadılar Bayramı için klasik kostüm tercih edin’

Görüşmelerin sonuçsuz kalması ve greve devam kararının çıkmasının ardından SAG-AFTRA kendisine bağlı oyuncuları Cadılar Bayramı için uyardı. Yapılan uyarıda oyuncuların tarihe damga vurmuş sinema yıldızlarının kıyafetlerini giymesinin de grev kuralları gereğince yasak olduğu hatırlatıldı. Yani Batman ya da Barbie gibi giyinmek, Oppenheimer şapkası takmak grev nedeniyle yasak. SAG-AFTRA’nın kararının nedeni bu kostümlerin yapım şirketlerinin reklamını yapmak anlamı taşıması.

Yasağı hatırlatan SAG-AFTRA kendisine bağlı oyuncuların bu Cadılar Bayramı’nda daha genel kıyafetler giymelerini tavsiye etti. Sendikadan yapılan tavsiyede oyuncuların zombi, hayalet, şeytan gibi klasikleşmiş kostümleri giymeleri önerildi. Sendika oyuncuların kutlamalarda giyilen bu kıyafetleri sosyal medya hesaplarından kesinlikle paylaşmamasını da istedi. Temmuzdan bu yana grevde olan SAG-AFTRA’ya bağlı oyuncuların grev süresince rol alsınlar ya da almasınlar film prömiyerlerine katılması, yer aldıkları yapımlar için röportaj vermesi, ödül törenlerine gitmesi, film festivallerine katılması ve son olarak rol aldıkları filmlerin sosyal medyada reklamını yapması yasak.

Hollywood grevinde Oyuncular Sendikası masadan kalktıHollywood grevinde Oyuncular Sendikası masadan kalktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.