Yiğit Özşener: O artık Mustafa Kemal Paşa!

İstanbul'un işgali sırasında bir futbol turnuvası sırasında yaşanan varoluş mücadelesini Abdullah Oğuz 'Zaferin Rengi' adlı filmle beyazperdeye taşıyor. Çekimlerine eylül ayında başlanacak filmde Mustafa Kemal Paşa'yı Yiğit Özşener canlandıracak.

Kültür Sanat 23 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Yiğit Özşener çekimleri eylül ayında başlayacak 'Zaferin Rengi' filminde Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandıracak.

Disney+’ın iptal ettiği ‘Atatürk’ dizisi tepki çekmeye devam ederken Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusunun da yer alacağı bir film izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. İstanbul tarihinin en karanlık dönemlerinden birine denk gelen ve 1918’de defacto olarak başlayıp 13 Kasım 1920’de resmiyet kazanan işgal dönemi, 6 Ekim 1923’e kadar devam etmişti. Beş yıl süren işgal, beyazperdeye taşınıyor. Üstelik bu kez başrolde futbol var. ‘Zaferin Rengi’ adlı film, zengin oyuncu kadrosuyla sete iniyor. Yapımcılığını ve yönetmenliğini Abdullah Oğuz’un üstlendiği filmin çekimleri eylül ayında başlıyor.

Zaferin Rengi’ 2024’te gösterime girecek

1919 yılında işgal altındaki İstanbul’da düşman kuvvetlerine karşı örgütlenerek Anadolu’da başlatılan eşsiz bir direnişin hikayesini, Cumhuriyet tarihinin en büyük spor başarılarından biri olarak kabul edilen General Harington Kupası efsanesinin etrafında kurgulayarak beyazperdeye taşıyacak olan ‘Zaferin Rengi’ sinema filmi 2024’ün ilk yarısında seyirci ile sinemada buluşacak.

Başrolünde Fenerbahçe’nin yer aldığı tarihe damga vurmuş bir spor müsabakasının nefes kesen hikayesiyle örülmüş ve içinde benzersiz bir aşkla dostluklar barındıran ‘Zaferin Rengi’nde Mustafa Kemal Atatürk’ü Yiğit Özşener canlandıracak.

Filmin ana kahramanı, Fenerbahçe’nin kurucu üyesi ve efsane kaptanı Galip Bey’i canlandıracağı daha önce açıklanan yeni neslin yetenekli oyuncularından Kubilay Aka ve Peyker rolünde yer alacak olan Gülper Özdemir dışında filmde; sinemanın güçlü oyuncularından Nejat İşler (Sabri Toprak), Timuçin Esen (Topkapılı Cambaz), Gonca Vuslateri (Vera) ve Birce Akalay (Halide Edib) da dönemin sembol siyasetçileri, aydınları, askeri figür ve Türk futbol tarihinin kahraman sporcularına hayat verecek.

Disney+'a Atatürk'ten cevap: Ne mutlu Türküm diyeneDisney+’a Atatürk’ten cevap: Ne mutlu Türküm diyene

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.